Hippolytuskerk klaar voor gebruik

advertentie

Hippolytushoef – Na een periode van 6 maanden, nadert de herinrichting van de prachtige eeuwenoude Hippolytuskerk haar voltooiing.

Door de inzet van vrijwilligers, bedrijven en financiële bijdragen van kerk, stichtingen en goede gevers, hebben we dit resultaat kunnen bereiken.

Door het realiseren van onder andere een ruimere hal,  nieuwe toiletten, een nieuwe en grotere keuken en een lift kan er zowel door de valide als de minder-valide mens weer volop gebruikt worden gemaakt van de kerk.

Bouwbedrijf Dozy is op 9 mei gestart met de werkzaamheden en 21 juli waren de werkzaamheden, waarvoor zij opdracht hadden gekregen, praktisch afgerond.

Daarna was er een 25 tal vrijwilligers die met elkaar vele uren in de kerk hebben door gebracht. Er is gesopt, geklust, geschuurd, geschilderd, geveegd, gesjouwd, geklommen, gezaagd, enzovoort. De nieuwe energiezuinige verwarming en de nieuwe geluidsinstallatie zijn ook voor een groot deel in eigen beheer uitgevoerd. Ook een beamer en een scherm zijn recent opgehangen. Men is dan ook supertrots op het bereikte resultaat en willen dit aan iedereen laten zien.

Zaterdag 5 november is de kerk voor alle Wieringers en andere belangstellenden  open van 16.00 tot 17.00 uur.

De hele kerk kan dan van boven naar beneden bezichtigd worden. EEN IEDER IS VAN HARTE WELKOM in de Hippolytuskerk op het Kerkplein te Hippolytushoef.

Zondag 6 november vindt een feestelijke viering plaats. ‘s Middags om 15.00 uur wordt er gestart met een inloop, daarna een presentatie en een korte viering met medewerking van ‘t Oeverse koor. De middag wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd.

 

advertentie