Het paarden spektakel Stroe barst weer los

advertentie

Stroe – Het weekend van 13 en 14 augustus staat Stroe in het teken van veel hoefgetrappel, dan organiseert de Samengestelde Menmarathon (SMW) namelijk de traditionele menmarathon. De ruim veertig deelnemers testen dan hun kunnen in de dressuur, vaardigheid en marathon over oostelijk Wieringen.

Het deelnemersveld mag dan iets kleiner zijn dan andere jaren, maar de sponsoren pakken daarentegen dit jaar extra uit door het enthousiast aankleden van de zes hindernissen, waarvan vier op het hoofdterrein en een nieuwe hindernis buitengaats.

Zaterdag begint het programma op het hoofdterrein met dressuur, aanvang 13.00 uur, waarna de vaardigheid verreden wordt. In dit onderdeel wordt de scholing van het paard getest en het rijden in het algemeen, zo wordt er onder andere gelet op de juiste gangen en gehoorzaamheid van het paard en de kunde van de rijder. Om 19.00 uur start de Stroeëravond met het eten van kibbeling onder het genot van een drankje. Wie ook Fish and Chips wil eten kan zich aanmelden via visbakkenmetsmw@gmail.com Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , kosten € 12,50.

Het menspektakel is op zondag en begint om 11.30 uur op het hoofdterrein op Stroe. Het wegtraject bestaat uit drie onderdelen waarin het uithoudings- en doorzettingsvermogen van de combinatie getest wordt.  Het eerste deel bestaat uit een draftraject, gevolgd door een kilometer verplicht stappen. In het laatste deel laten de menners en hun paarden hun vaardigheid zien in de zes hindernissen die moeten worden genomen. Alle verrichtingen zijn door de toeschouwers te volgen en de entree en parkeren is op het hoofdterrein vrij.

Naast de een- en tweespannen doen er diverse ander aanspanningen mee zoals een vierspan en combinaties van Texel. Ook menners uit de eigen gelederen doen mee, menners die zich dit seizoen al meerdere malen in de prijzen hebben gereden. Om alles te kunnen jureren heeft de organisatie een groot aantal gediplomeerde hoofd-hindernisrechters weten aan te trekken. Het beloofd weer een mooi evenement te worden waarbij de toeschouwers kunnen genieten van de paardensport.

advertentie