Het engste dorp van Nederland (video)

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Dat er enge mensen wonen in het dorp Hippolytushoef, gelegen in de gemeente Hollands Kroon, dat wisten wij eigenlijk wel. Maar wat er vrijdag allemaal door de straten liep was ook voor ons toch wel even schrikken.

Monsters met afgehakte ledematen, uitpuilende ogen en mismaakte figuren, alles had men daar uit de kast gehaald om de bezoekers zoveel mogelijk te laten griezelen.

Hippolytushoef, normaal een rustig dorp maar in oktober dan staat alles op zijn kop. Voor de 30e keer organiseerden men daar de Halloweenmarkt. Zij waren de eerste in Nederland die het spektakel uit Amerika overnamen. En met succes.

Elk jaar lijkt het wel sensationeler te worden. Grote markt en heel bezoekers. Zelfs zoveel dat men waarschijnlijk aan het plafond zit. Vooral in de Hoofdstraat moet men de tijd nemen, want het is schuifelen met de voetjes om er doorheen te komen.

Ook dit jaar was het weer flink druk. Bezoekers van buitenaf blijken deze Halloween in Hippo zeker te waarderen. ‘Misschien kun en mag je het niet vergelijken met een grote stad, maar ik vindt het hier gewoon gezellig eng en knus. Niet zo massaal’, aldus een bezoeker. ‘Ik kom hier dus graag. Gewoon elk jaar weer en dus ook volgend jaar voor de 31e  keer’.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie