Het Baken is gestart met nieuw IPC-thema

advertentie

WIERINGERWERF – Na de kerstvakantie zijn de verschillende units van basisschool Het Baken gestart met nieuwe thema’s binnen het IPC (International Primary Curriculum).

In de bovenbouw zal gewerkt worden met het thema: ‘Hoe ziet onze wereld eruit?”  De kinderen leren dat de wereld niet ophoudt in Nederland of Europa, maar leren ook termen als Habitats, Continenten of landvormen en zullen de daarbij passende activiteiten eigen gaan  maken. Daarnaast wordt er geleerd wat een Supercontinent Pangea is en onder andere hoe het komt dat de kustlijn van  Zuid-Amerika bijna naadloos aansluit aan de kustlijn van West-Afrika. Kinderen zullen aan de slag gaan met de binnenkant van de aarde in verschillende presentatievormen. Doelen worden voortdurend met elkaar besproken en aangevuld. Kinderen moedigen elkaar aan om te willen leren en ontdekken.

De middenbouwunit zal aan de slag gaan met het thema; “Red de aarde.” Regenwouden bedekten ooit 20% van de oppervlakte van onze wereld. Nu is dat slechts 5%. Brengen we onze planeet in gevaar? Wat kunnen we doen om te helpen? De kinderen leren in dit thema hoe belangrijk het regenwoud is, waar regenwouden zijn, waarom ze vernietigd worden en hoe wij  kunnen helpen. Ook leren de kinderen welke flora en fauna er in het regenwoud leven en waarom bladeren zulke verschillende vormen kunnen hebben.

De middenbouw werkt aan het thema ‘Brrrr wat koud’. De kinderen zijn het thema begonnen met het lopen van het kabouterpad rondom de school waarbij zij verschillende activiteiten mochten doen. Zo werden er onder andere vetbollen gemaakt voor de vogels en proefjes gedaan met kou. De komende periode zullen de kinderen leren welke vogels er zijn en hoe ze heten. Ook zullen er pinda’s worden  geregen om buiten aan de boom te kunnen hangen. De komende tijd zal het zeer koud zijn in de onderbouwunit…

De thema’s zullen in de maand maart op passende wijze worden afgesloten.

advertentie