Help het Arker Boetje

advertentie

MIDDENMEER – De gemeente Hollands Kroon stelt jaarlijks een bedrag € 100.000 beschikbaar aan de Hollands Kroonse uitdaging. Met dit bedrag kunnen initiatieven uit de samenleving ondersteund worden.

Eén van deze initiatieven is het Arker Boetje in Middenmeer. Zij zijn gestart met hun werk in 2011. Sinds dat jaar bieden ze ondersteuning aan mensen die bijstand hebben of net boven de bijstandsgrens leven. Er is een winkel met nette kleding, maar daarnaast bieden ze ook op veel andere manieren ondersteuning: speelgoedbeurzen, inloopspreekuren, warme maaltijden voor noodsituaties in gezinnen, laptops, computers, fietsen, brillen, ontmoetingsdiners, verwendagen voor vrouwen ( kapsters, pedicure, fotograaf etc.) allerlei zaken die niet op de reguliere manier aangeschaft kunnen worden.

Door deze ondersteuning horen ze vaak dat dit ervoor zorgt dat mensen zich gehoord en geholpen weten en dat ze daardoor het hoofd boven water kunnen houden. Een tijdje geleden zei iemand; “ je beseft niet wat jullie ondersteuning betekent voor mijn gezin! Als jullie er niet waren dan weet ik echt niet hoe ik verder had gemoeten”.

Meer weten over hulp aan het Arker Boetje? Kijk op Hollands Kroonse Uitdaging.

advertentie