Helderse bibliotheek bij de VPRO

advertentie

Foto aangeleverd. Programmamaker Frans Bromet

DEN HELDER – Tijdens Boekenweek 2019 zendt de VPRO van maandag 25 maart tot en met vrijdag 29 maart de serie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers.

Zo ontmoet hij in Den Helder een 24-jarige vluchteling uit Sri Lanka die in een zanggroep Nederlandse liedjes leert. En in de Nijmeegse bieb spreekt hij een vrouw die een cursus ‘Columns schrijven’ volgt, maar niet toekomt aan schrijven omdat haar leven te vol is.

Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald. De bibliotheek is de hedendaagse stadshuiskamer waar het bruist van de meest uiteenlopende activiteiten. Iedereen is welkom in de bieb, het is er prettig toeven en niet onbelangrijk: de bibliotheek is de enige openbare plek die de hele dag gratis toegankelijk is. Van dakloze tot miljonair en van scholier tot gepensioneerde: de bieb is een plek waar heel Nederland samenkomt.

Frans Bromet interviewt de bibliotheekbezoekers en -medewerkers op geheel eigen en kenmerkende wijze en weet door goed te kijken én de juiste vragen te stellen persoonlijke verhalen bloot te leggen.

Meer informatie: vpro.nl/debibliotheek

advertentie