Hekkesluiter niet opgewassen tegen Succes

advertentie

WIERINGERWAARD – Op het zonnetje na waren er weinig ingrediënten voor een prachtige voetbalmiddag in Wieringerwaard. Een stevige wind dwars op het veld, een slecht bespeelbaar veld en twee ploegen de lastige omstandigheden niet altijd meester waren. Desondanks was het, dankzij veel strijd, met vlagen een aantrekkelijk duel tussen de hekkensluiter en de middenmoter.

Nadat arbiter Schans zijn eerste fluitsignaal had gegeven werd direct duidelijk waar de Wieringers voor kwamen. Drie punten. Wieringerwaard werd in de beginfase bij de keel gegrepen en kwam zelden onder de druk uit. Deze druk leverde echter geen kansen op. Het eerste gevaar kon dan ook niet echt een kans genoemd worden. Een corner genomen door Stef de Koning werd gedragen door de wind en belandde tot opluchting van de Roodbroeken bovenop de lat.

Er ontstond een wat rommelige fase met veel balverlies aan beide kanten. Ondanks dat kwam Succes plots op voorsprong. Toine Bugel gaf na goed doorzetten de bal panklaar op de geheel vrijstaande Jop van den Esschert die binnentikte. Dat was meteen het hoogtepunt van de eerste helft. Succes wilde wel meer afstand nemen, maar kwam niet tot doelrijpe kansen. Wieringerwaard daarentegen deed wat het kon en hield eenvoudig de stand op 0-1 zonder zelf een mogelijkheid te creëren.

Na de thee gaf Wieringerwaard gelijk vol gas en Succes-keeper Martijn Lont moest tot drie keer toe redding brengen. Daarin slaagde hij ternauwernood. Uit de counter van die laatste van de drie doelpogingen gaf Stan de Koning een voorzet op maat die Maikel Hoekstra op Bep Bakhuis-achtige manier schitterend binnenkopte. 0-2. Succes dacht daarmee het verzet gebroken te hebben, maar daar dacht spits Dirk van Duin anders over. Zijn kopbal van dichtbij werd door bijna iedereen beschouwd als de aansluitingstreffer, ware het niet dat keeper Lont met een miraculeuze redding de bal uit de kruising tikte.

De ingevallen junior Lars Riemersma had twee pogingen nodig om de punten voor Succes definitief veilig te stellen. De eerste schoot hij kiezelhard in het zijnet, zijn tweede was wel raak. Een mislukte lob van Maikel Hoekstra over de doelman werd slecht verwerkt door de defensie van Wieringerwaard en Riemersma kon vrijstaand het lege doel inkoppen.

Tien minuten voor het eindsignaal kreeg Wieringerwaard toch nog zijn verdiende goal. Een afgeslagen vrije trap nam Mart Bakker op zijn slof en door een woud van benen hobbelde de bal pardoes in het doel. Succes bleef de betere ploeg en had verder niets meer te vrezen. De eindstand kwam wederom gelukkig tot stand. Jeroen Norder profiteerde optimaal van defensief geklungel en schoof simpel binnen.

Conclusie is dat Succes meedoet in de tweede periode en omhoog kan kijken op de ranglijst. De derde plek is een haalbaar doel voor de blauw-zwarten en Wieringerwaard kan degradatie bijna niet meet ontkomen. Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen de gelijk gekleurden uit Julianadorp.

Verslag: Jan Visser

advertentie