Heisa om containers

advertentie

Hollands Kroon – De inzameling van afval blijft de gemoederen bezig houden. En dan gaat het voornamelijk om de inzameling van de container bakken.

Momenteel hebben de huishouden in Hollands Kroon twee bakken, een voor groen afval en een voor restafval. Straks komt daar een bak bij voor plastic en dergelijke.

De gemeente blijft bij het standpunt om het afval gescheiden op te halen. Dit betekent dat er drie bakken per huishouden komen. Groen, grijs en een grijze met een oranje deksel.

De inzameling van de bakken wordt ook aangepast. Was het met twee bakken nog makkelijk te doen, gewoon om de week. Nu wordt het een schema om even goed op te letten. Groen en plastic wordt om de 14 dagen opgehaald en de grijze om de vier weken.

Nu blijkt er een probleem te zijn met de plasticbak. En dan gaat het voornamelijk om de grootte hiervan. Sommige bewoners ( bijv. een persoonshuishouden) zouden graag een kleinere bak willen. Volgens HVC is dit geen probleem. Zij kunnen zowel kleine als grote bakken leveren. De gemeente daarentegen wil eigenlijk alleen grote leveren.

Nu is naar overleg door de gemeente besloten om toch ook kleine te gaan leveren. Alleen moet men dit wel doorgeven aan de gemeente.

Criticaster Theo Moras heeft op radio NH hierover nog een gesprek gehad en ook zij gaan ermee aan de gang.

Besef wel als u een kleinere bak voor het plastic wil, dat er nog behoorlijk wat van dit plastic in het afval zit. Het gaat niet alleen plastic, maar ook bijvoorbeeld om lege pakken. Kijk op de site van HVC wat er allemaal in het plasticbak mag. Dit is nog behoorlijk wat.

advertentie