Heel Zijdewind Bakt!

advertentie

ZIJDEWIND – Na jaren landelijk succes wordt het voor Zijdewind ook eens tijd om te gaan bakken! Na een leuk idee vanuit het dorp zijn is Evenementen ZIjdewind gaan kijken hoe zij dit op pakken in Zijdewind. Dat is gelukt! Op 18 mei is het zover: de 1e keer Heel Zijdewind Bakt!

Deze bakwedstrijd is bedoeld voor iedereen die woont in Zijdewind, ’t Veld, Moerbeek of de Weel en denkt heerlijk te kunnen bakken! Jong en oud is welkom!

Wanneer en hoe?
Heel Zijdewind Bakt vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019 op de Speelweide in Zijdewind. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Van 14.00 – 14.20 uur kunnen de taarten ingeleverd worden op de Speelweide;
  • De jury gaat vervolgens aan de slag om de taarten te proeven en te beoordelen;
  • Verwacht wordt dat de prijsuitreiking om 16.00 uur is.

Tijdens de beoordeling van de taarten kunnen bakervaringen uitgewisseld worden.Terwijl we wachten op het juryoordeel. bieden de organisatie een lekker bakkie koffie of thee aan. Uiteraard mag je ook je eigen drinken meenemen. Als de taarten beoordeeld zijn, is het tevens mogelijk om voor een kleine bijdrage een stukje taart te proeven.

De taarten
Je bent (bijna) helemaal vrij in het bakken van je taart en de keuze van je ingrediënten, zie verder Facebook voor de spelregels en voorwaarden. De taarten worden beoordeeld op de volgende punten:

  • Uiterlijk/kleur;
  • Smaak;
  • Samenstelling;
  • Eet eigenschappen (is de taart niet te vast,te zwaar, klef,structuur);
  • Originaliteit (in smaakcombinaties).

De jury
De jury bestaat uit zeer ervaren taartbakkers dan wel levensgenieters.Wie er plaatsnemen in de jury word op een later tijdstip bekend gemaakt via Facebook.

Meedoen?
Om een indicatie te hebben van hoeveel taarten er komen en beoordeeld gaan worden, vragen wij jullie op te geven via Whatsapp op telefoonnummer 06-21541127 of via de mail:  zijdewind@ziggo.nl

Dus waar wacht je op! Zet je oven aan,oefenen, proeven en ga voor de titel Topbakker van Zijdewind!

Bakkers klaar? Bakken maar!

 

advertentie