Handbalsters Breezand maaken kans op promotie naar Eredivisie

advertentie

BREEZAND – In een zinderende wedstrijd wisten de dames van Z.A.P. Breezand gisteravond met 29-24 te winnen van Kwiek uit Raalte. De weg richting de eredivisie ligt daardoor nog altijd open. Komend weekend zal duidelijk worden of het team verder kan in de nacompetitie en hoop mag houden op promotie.

“Het is er op of er onder vanavond. Als we verliezen zijn we kansloos in de nacompetitie. En winnen we dan blijft de spanning er volop in tot komende wedstrijd”, zegt voorzitter Jan van der Vaart, nog vlak voor de wedstrijd begint. Grote concurrent “Voorwaarts” uit Twello heeft gisteravond al gewonnen. Er moet in Breezand met vijf punten verschil gewonnen worden, om bovenaan te blijven.

“Ze zeggen we we kloppen aan de poort van de eredivisie maar we zijn nog niet binnen!” zegt de voorzitter terwijl de sporthal vol loopt met mensen. “Het is mooi dat je hier al bent als club, het is het hoogste wat we als Z.A.P. tot nu toe gepresteerd hebben. En we merken wel waar dat gaat eindigen.”

Aan het eind van de eerste helft staat het 15-15 als een speelster van Kwiek na een botsing met een Z.A.P-speelster gewond raakt. Ze wordt met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Na controle lijkt het mee te vallen en kan ze met de andere speelsters gewoon mee naar huis.

“We hadden te lang nodig om echt los te komen”, zegt teamcaptain Fenna Kloosterman. “Het leek wel of het meisje dat uitviel in ons voordeel was. En dat is heel lullig voor hun maar daardoor werd de wedstrijd gekanteld. Voor ons heeft dat goed uitgepakt maar voor hun is het heel verdrietig.”

Beslissende wedstrijd
Komende zaterdag volgt nu een beslissende wedstrijd, uit tegen Bentelo. Het zal nog lastig worden toch wordt er voorzichtig wel een beetje gedroomd van de Eredivisie. “Ja natuurlijk! Nu we hebben geproefd dat het kan is die droom wel een stuk groter geworden”, zegt Kloosterman. “We moeten wel realistisch blijven, maar het zou fantastisch zijn voor iedereen die alles doetvoor de club en de meiden die zoveel geven, zeker weten.”

Een bijdrage van Mediapartner NHNieuws met een reportage van Matthijs van Gemmink.

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie