Greenpeace voerde actie op Afsluitdijk.

advertentie

DEN OEVER – Greenpeace heeft woensdagmorgen het standbeeld van ingenieur Lely op de Afsluitdijk een enorm zwemvest aangetrokken. Dit voor aandacht op een van de belangrijkste agendapunten. Nieuwe klimaatonderhandelingen

En bedoeld om bij de herstart van de formatieonderhandelingen de regeringsleiders te bewegen zich in te zetten voor een stevig klimaatbeleid.

Greenppeace.nl
Bij het standbeeld van minister Cornelis Lely op de Afsluitdijk gaven we vandaag het startschot voor de nieuwe klimaatonderhandelingen. De impact van de klimaatcrisis is ook in Nederland al merkbaar. Het draagvlak voor ingrijpende maatregelen is er. Dat bleek ook uit de verkiezingsuitslag: de groene partijen boekten grote winst. Onze oproep: laten we de beslissende ramp voor zijn en het tij nú keren.


Veiligheid.

Rijkswaterstaat gaf aan dat de actie een gevaar was voor het wegverkeer. Automobilisten zouden worden afgeleid en te veel aandacht voor het beeld hebben. Ook de politie was van mening dat de actie gevaar kan opleveren. Greenpeace heeft daarom het zwemvest weer weggehaald.

Bron en foto.: www.greenpeace.nl

 

advertentie