Gratis festivalprogrammering in de Tent op de Haven

advertentie

In de Tent op de Haven tijdens de Flora en Visserijdagen in Den Oever staat het podium werkelijk bomvol artiesten. Een festivalprogrammering waarin bijna iedereen wel iets van zijn of haar smaak kan vinden. Ondanks dit grote aanbod van vermaak is ook dit jaar de entree weer geheel gratis. De Tent op de Haven is van vrijdag 19 tot en met maandag 22 augustus te bezoeken op de haven in Den Oever. Dit jaar voor de vierentwintigste keer. Iedereen is van harte welkom.

Op vrijdag opent de Tent op de Haven met de huis-dj Bert Boontjes. Hij draait inmiddels al weer enkele jaren in de tent en is de sfeermaker voor, tussen en na de diverse acts. Ook dit jaar is hij weer voorzien van een vers jinglepakket van de hand van zijn vriend Harm Jan Barelds en zal hij de bezoekers op gezette tijden afkoelen met een plaatselijke sneeuwbui. De kerst is ieder jaar weer vroeg in Den Oever.

De eerste levende muziek op vrijdag dient zich aan om klokslag acht. Op het speciaal voor deze act gebouwde zuid-podium zullen dan The Amazing Stroopwafels hun opwachting maken. Deze uitversterkte straatmuzikanten behoeven voor velen geen nadere introductie. Voor wie dat wel nodig heeft noemen wij de titels van hun grootste hits: ‘Ome Kobus’, ‘Ik ga naar Frankrijk’ en de Top2000 klassieker ‘Oude Maasweg’, daarnaast hebben zij sinds 1979 zoveel nummers gemaakt dat een opsomming eindeloos zou zijn. Eén nummer verdient echter wel een speciale vermelding. Dat is het nummer dat misschien wel als volkslied van de Visserijdagen mag worden gezien: ‘Verse vis’, met het veelzeggende refrein: ‘Want weet je wat het lekkerst is, alle, alle dagen verse vis!

Na The Amazing Stroopwafels speelt op het noord-podium de nieuwe Wieringer band The Rootz. Een muzikaal project van Petra Rotgans, Frank Bakker, Mantino van Teulingen, Rob Bakker en Jan van der Wal. Zij coveren pop en rock. Ze speelden dit jaar al in Brandend Zand in Westerland en verdienden daarmee hun plaats in de programmering. In het weekend voorafgaande aan de ‘Flora’ reisden zij nog af naar Leeuwarden voor een optreden. Ze zullen dus uitermate goed voorbereid op het podium in Den Oever staan.

 

Als op zaterdag de TodH, zoals de tent op Twitter en Instagram middels een hashtag genoemd wordt, om 19:00 uur de deuren opent zullen de eerste bezoekers alweer voor de deur staan. Zij zullen vooraan willen staan bij Kraantje Pappie, de grootste naam in de line-up van dit jaar. Deze rappende artiest uit Groningen staat voor de tweede keer in de Tent op de Haven. Twee jaar geleden maakte hij zoveel indruk dat iedereen die er toen was er weer bij zal willen zijn en degenen die hem misten dat nu niet meer willen. En net als toen komt Kraantje vroeg. Dus kom op tijd.

DJ Bert zal het feest op gang houden tot de tweede act van deze avond. Dit zijn Dansado & de Feestneger. Zij hebben al menig festival op zijn kop gezet. Akram (De Feestneger) is zo gek als een deur en door de juiste muziek voor het juiste publiek maakt Joey (Dansado) het duo helemaal compleet. De muziekstijl die ze draaien is een mix van moombathon, house en R&B, maar ze zijn niet vies van een potje freestyle. Ook vermeldenswaardig is de rider van dit duo. Weinig veeleisend, want naast een plekje om te zitten, twee schone handdoeken en wat drankjes staat er slechts één eis op deze lijst, een doos negerzoenen.

Als de confetti van deze act is neergedaald zal het podium worden omgebouwd voor Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Een act die eigenlijk geprogrammeerd stond voor de vrijdagavond, maar Thijs vroeg om een verplaatsing van het optreden naar de zaterdag. Hij staat op vrijdag namelijk nog met de band van Douwe Bob op het podium van het Holland Heineken House in Rio de Janeiro. 2016 is het jaar van de doorbraak van Thijs Boontjes. Nederland maakte kennis met de band van de toetsenist uit Schagen in De Wereld Draait Door en daarna ging het snel. Op vele grote festivals maakte hij succesvol zijn opwachting en zijn nummer ‘Alleen naar de kermis’ kreeg veel airplay op radio, tv en internet. Dit nummer is rustig, maar vergis je niet, Thijs Boontjes rockt! Zoek maar eens wat op het internet.

 

Zondagmiddag laat DJ Bert vanaf 14:00 uur de platen weer draaien en zal niet veel later de Friese troubadour Sipke de Boer het publiek vermaken. Alleen, met slechts een basedrum en gitaar weet hij ieder publiek voor zich te winnen. Of dit nu een tiental mensen of een hele tent vol is. In het einde van de middag en vroeg in de avond zal hij worden vergezeld door de overige leden van ZIPP, één van de bands en gezelschappen waarin hij speelt. Rond 20:00 uur zal het podium vrij worden gemaakt voor een duo wiens nummer Bailar, bailar, (Dansen met jou) op YouTube meer dan 100.000 keer bekeken is. Dit mede doordat het populaire internetplatform Dumpert hen een podium gaf. Hun namen? Ben en Ruurd. ‘Het is zomer!’

Direct daarna nemen de Woudrukkers hun plaatsen in. Dampende feesttenten, ramvolle zalen en springende dorpspleinen. Niets is te gek voor de Woudrukkers. Tijdens hun ‘Trektocht’ vliegen ze door het hele land om elke tent op z’n kop te zetten. Rock ‘n Loll is het motto. Dus Feest in de tent. Van The Monkees tot Motörhead, van boyband tot scheurende Boerenrock. Met tijdens dit optreden in Den Oever een speciaal gastoptreden van Frank Luik, die inmiddels ook heel Noord-Holland al als publiek gehad heeft. Van Brandend Zand tot Popweekend Schagen, Frank draait zijn hand er niet voor om.

 

Maandag, de laatste dag van de Tent op de Avond, begint in de morgen. Om tien uur gaat de tent open en draait DJ Bert de boel weer op toeren. Vanaf 11:00 uur speelt de allround coverband Jukebox. Dat doen zij inmiddels voor het drieëntwintigste jaar, een jaartje minder dan dat de Tent op de Haven bestaat. ’s Middags om 16:00 uur neemt de band Synergy het podium over. Ook zij zijn van het betere coverwerk. Dit jaar voor het eerst met zangeres Maartje Keijzer, geboren en getogen in Den Oever, met thuisvoordeel zogezegd.

Met de slotact heeft organisator Wittink zich dit keer wederom overtroffen. Nadat hij in het verleden de tent vol liet stromen met acts als Henkie en Rinus, leverde zijn speurtocht in de diverse media naar spraakmakende acts hem dit keer de grootste magneet aan publiciteit op. Rapper Sjors zorgde met de aankondiging van zijn Oeverse optreden op Facebookpagina van de Tent op de Haven voor een bereik van bijna twintigduizend mensen. De Limburgse rapper met grote ambitie verwierf zijn eerste bekendheid in het programma Man bijt hond. Hij had een hitje met het nummer ‘Mijn leven’. Maar zijn grootste bekendheid geniet hij met zijn spraakmakende activiteiten op het internet. Kort geleden was hij bij Jandino in de Dino-show en won hij de harten van velen. Eén ding is zeker, Rapper Sjors gaat ervoor. Hij wil de Nr. 1 Rapartiest van Nederland worden. Hij zal in het einde van de middag of vroeg in de avond naar de Tent op de Haven komen. Hou voor de exacte tijd de social media van TodH in de gaten. De Tent op de Haven is op te volgen op Facebook en Snapchat.

 

advertentie