Glasvezelinternet Noord-Hollands buitengebied rukt op

advertentie

REGIO – In de buitengebieden van de drie Noord-Hollandse gemeenten Langedijk, Schagen en Den Helder is snel internet vaak niet beschikbaar. Daar wil Fiber Noord-Holland (FiberNH) graag verandering in brengen met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Begin januari 2019 start een vraagbundeling waarin inwoners van buitengebieden in de drie gemeentes zich kunnen aanmelden voor een aansluiting op glasvezelinternet. Wanneer vijftig procent of meer dat doet steekt FiberNH ook hier definitief de schop in de grond.

Kennismaking
Vorige week maakten circa 2000 adressen uit de buitengebieden van Langedijk, Schagen en Den Helder al kennis met FiberNH. Zij ontvingen een brief waarin de toekomstige vraagbundeling werd geïntroduceerd. Begin januari 2019 ontvangen deze bewoners een tweede brief met een concreet aanbod. Daarin worden ook de beschikbare abonnementen en prijzen bekend gemaakt.

Buitengebied
Recentelijk hield FiberNH al succesvol een vraagbundeling in het buitengebied van Medemblik, Opmeer, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. Sinds deze week zijn daar Alkmaar een Heerhugowaard ook aan toegevoegd. De formule van FiberNH blijkt bij veel gemeenten het antwoord op het snel beschikbaar krijgen van deze nutsvoorziening. Daarbij is de vraag bij buitengebiedbewoners het hoogst, aangezien zij nu enkel internet via de telefoonlijn kunnen krijgen.

Vraagbundeling
Om het project door te laten gaan moet minimaal de helft van de bewoners zich aanmelden binnen de vraagbundelingsperiode. Geïnteresseerden kunnen zich nu al, maar tot uiterlijk het einde van de vraagbundeling aanmelden op www.fibernh.nl. Tijdens de vraagbundeling worden ook informatieavonden georganiseerd en gaan er lokale ambassadeurs langs de deuren. Om de kans van slagen te maximaliseren zoekt FiberNH nog meer lokale enthousiastelingen die dit project tegen vergoeding willen steunen. Zij kunnen zich via info@fibernh.nl aanmelden als ambassadeur.

advertentie