Genieten van verborgen schatten

advertentie

HOLLANDS KROON – Het was echt genieten op deze mooie zondag in oktober. Op 11 locaties kon men genieten van allerlei bonte verzamelingen en andere bijzondere en misschien ook wel vreemde collecties/items.

De Soroptimistenclub Wieringerland had een route uitgezet langs bijzondere collecties en de opbrengst gaat naar een lokaal goed doel.

Bij inschrijving ontving men een kaart met alle deelnemers. En deze deelnemers varieerden behoorlijk in hun verscheidenheid. Zo kon men zich bij de een vergapen aan een grote hoeveelheid verschillende motoren en bij een ander was de tafel keurig gedekt zoals dat vroeger in het Koningshuis ook was.

Al met al waren de deelnemers zeer positief over hetgeen wat men te zien kreeg. “Normaal gesproken kom je er eigenlijk niet. Hoe gek het ook klinkt, maar zulke verzamelingen of musea in je eigen buurt lijkt je wel te mijden. En nu kom je er dan en is het reuze interessant om het eens te  bekijken”, aldus een van de enthousiaste bezoekers.

Een schot in de roos eigenlijk zou je zeggen zo’n bezoek in je eigen buurt. Zeker voor herhaling vatbaar. Al zit er toch wel een nadeeltje aan zoiets vast. De bezochte deelnemers zijn zo enthousiast dat je soms maar heel moeilijk weg kan komen.

Toch weer een heel nieuw item die over het algemeen zeer enthousiast werd begroet en zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar is. Meer info over de organisatie zie de website.

De lokale omroep heeft op deze website berichten en leuke filmpjes geplaatst over enkele deelnemers.

advertentie