Gehavend Tonegido incasseert eerste nederlaag

advertentie

NIJMEGEN – Het hoogste herenteam van Tonegido heeft zondag de eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Het uitduel tegen Ha-STU ging verloren. Gehavend doordat er vier spelers geblesseerd achter bleven in Hippolytushoef gingen de mannen in alle vroegte richting Nijmegen voor hun zesde wedstrijd in de tweede divisie.

Waar de eerste vijf werden gewonnen moest nu gewonnen worden van de nummer drie van de ranglijst. Ha-STU begon met een zeer offensieve dekking waar de mannen het in het begin lastig mee hadden. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna sloegen de studenten uit Nijmegen een gat en liepen uit naar 11-5. Tonegido kwam terug en verkleinde het verschil tot vier punten waarna Ha-STU de ruststand op 18-13 wist te brengen.

Tonegido bleef vechten voor elk punt maar kwam in de verdediging net te kort door de vele absenties. Doordat de groenwitten weigerden om op te geven moest de tegenstander alle zeilen bij zetten om voor te blijven. Uiteindelijk werd na twee keer dertig minuten de einstand gezet op 33-27.

De eerste nederlaag is een feit. Geen schande, zeker niet voor de jonge invallers die het uitstekend deden op het hoogste podium. Zaterdag 17 november om 19.30 spelen de heren hun volgende thuiswedstrijd tegen Hercules uit Den Haag. Wederom een ploeg die bij de eerste vier op de ranglijst staat. Gaat het de mannen lukken om de vierde thuisoverwinning te pakken? U kunt het allemaal zien op 17 november 19.30 uur handbal arena aan de Belterlaan.

advertentie