Gehavend Succes boekt nipte winst op SRC

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF- Een gehavend Succes, heeft goede zaken gedaan tegen SRC door een 0-1 ruststand om te buigen in een 2-1 winstpartij.  Voor de rust waren de Wieringers nog de onderliggende partij maar na de onderbreking sloeg de thuisclub genadeloos toe uit de spaarzame kansen die ze kregen.

Het is onderhand een wekelijks terugkerend feit dat trainer Wouter Rood door de vele absenten (werk, geblesseerde en vakanties) elke keer weer moet puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Deze zonnige zondag was het niet anders. Opnieuw ontbrak er een hele waslijst aan  namen op het wedstrijdformulier. De nood was zo hoog dat de, al een aantal jaren in het vierde acterende, Jeroen Schuit weer opgetrommeld werd om de defensie te leiden. Naar een onwennig begin herpakte de routinier zich uiteindelijk en hij was aan het eind van de wedstrijd meermalen een sta in de weg voor de SRC aanvallers die amechtig probeerde de 2-1 achterstand ongedaan te maken.

Dat SRC in de achtervolging moest hadden de Schagenezen voor het grootste deel aan hun zelf te danken. Voor de pauze had het team , dat volgend jaar samengaat met stadgenoot Schagen, ruimer afstand moeten nemen van Succes. Verder dan één treffer kwamen de gasten niet. Na een half uur spelen kon Stef Elting   het strafschopgebied in dribbelen zonder daadwerkelijk aangevallen te worden. De diagonale schuiver die volgde was onhoudbaar voor Martijn Lont. Voor en na deze treffer kregen de SRC voorwaartsen nog enkele riante mogelijkheden maar een tweede tegentreffer bleef uit. Met name  Mark de Vries kreeg een niet te missen kans maar de middenvelder, die oog in oog stond met Lont stiften de bal te nonchalant naast.

Dat Succes onder de voet werd gelopen is overdreven maar het eerste bedrijf waren  de beste kansen en het overwicht voor de gasten. Sporadisch was er gevaar voor het doel van SRC keeper Tim Bijpost. Eén keer moest de  doelman met de voeten handelend optreden na een prima inzet van Maikel Hoekstra en één keer hoefde hij helemaal niet in actie te komen toen Toine Bugel in vrijstaande positie de bal volledig miste.

Opluchting

Na de onderbreking  was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld met een grote mogelijkheid voor opnieuw de Vries, die tot opluchting van de thuisclub de paal raakte.

Echt doordrukken deden de Schagenezen niet en achterin waren ze niet zo solide als gedacht. Keeper Bijpost stak Succes de helpende hand toe. De goalie verwerkte een indraaiende vrije trap op zo’n knullige wijze  dat de bal tegen het lichaam kwam van  Mark van der Kooy. Via deze kluts belandde de bal in het net.

Deze in de schoot geworpen treffer zorgde voor nieuw elan bij de Wieringers en zonder tot grote kansen te komen pakten ze meer en meer het initiatief. En de strijdwijze werd beloond. Aan de basis van deze treffer stond de nog maar koud ingevallen Lars Riemersma. De eerste balbehandeling, van de goed ingevallen 16 jarige junior, was gelijk van doorslaggevende waarde. Een prima voorzet van de invaller werd evenzo fraai afgerond door Sebas de Jong. Nadat hij zich eerst handig had weggedraaid van zijn tegenstander, prikte hij de 2-1 binnen.

De voorsprong werd met hand en tand verdedigd. Echt gevaarlijk werden de gasten niet meer.  Wonne van Bekkum moest nog wel een zogenaamde ‘nuttige overtreding’ begaan.  Toen een SRC aanvaller alleen op doel leek af te gaan trok de verdediger zachtjes aan de noodrem.Het leverde hem echter wel direct rood op. Maar ook met tien man hield de thuisclub stand waardoor de broodnodige drie punten binnen werden gesleept. Wat de stand betreft kan er weer naar boven worden gekeken en dat is eigenlijk ook waar deze club thuishoort.

advertentie