Geen komkommertijd voor mantelzorger

advertentie

HOLLANDS KROON – Vakantietijd is voor veel mensen een periode van rust, leuke dingen doen en ontspanning. Voor de mantelzorger is dit juist een periode van drukte, omdat er nog meer zorg op zijn schouders terecht komt. Het Mantelzorgcentrum, expertisecentrum mantelzorg voor de Kop van Noord-Holland, helpt mantelzorgers bij het vinden van balans tussen zorg en ontspanning, juist in deze drukke zomermaanden.

Door de vakantieperiode kampen veel zorginstellingen en thuiszorgorganisaties met personeelstekorten. Het netwerk van de mantelzorger wordt ook kleiner omdat kinderen of buren, die normaal gesproken meehelpen, met vakantie zijn. De mantelzorger moet nu alles zelf doen en heeft weinig tijd meer voor ontspanning.

Wat doet het Mantelzorgcentrum?
Het Mantelzorgcentrum biedt geen zorg, maar kan wel praktische regeltaken uit handen nemen, bemiddelt in respijtzorg, denkt met u mee en onderzoekt de mogelijkheden om meer rust te creëren.

Neem contact op met het Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op 0229 – 74 70 09. Mailen kan altijd via info@mantelzorgcentrum.nl Op www.mantelzorgcentrum.nl vinden mantelzorgers meer informatie.

advertentie