Geen huis-aan-huis-weekbladen meer in afgelegen gebieden

advertentie

HOLLANDS KROON – De huis-aan-huis-weekbladen van uitgever BDU worden binnenkort niet meer bezorgd in afgelegen gebieden. Dat bevestigt het uitgeversconcern aan onze mediapartner NH Nieuws.

BDU is in Noord-Holland uitgever van ruim twintig regionale nieuwsbladen, waaronder  de CTR Hollands Kroon Anna Paulowna en Wieringen, CTR Hollands Kroon Niedorp / Wieringermeer, Wieringer Courant. Helders Weekblad en het Schager Weekblad,. In totaal worden 14.000 bezorgadressen door de uitgever geschrapt. 

Industriegebied
Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat het vooral om adressen van bedrijven op industrieterreinen. Maar ook in kleinere woonplaatsen, zoals Lutjewinkel en Velsen-Noord, verschijnt de krant straks niet meer. 

De maatregel is nodig omdat bezorgers op een andere manier betaald gaan krijgen. Hierdoor worden de bezorgkosten een stuk hoger. “Wij vinden het ook erg jammer, maar het is de keuze: ga je voor kwaliteit of kwantiteit”, vertelt een woordvoerder aan NH Nieuws. Door het aantal adressen terug te brengen hoeft er niet redactioneel gesneden te worden.

Lezers die de huis-aan-huisbladen willen blijven lezen, kunnen deze op speciale punten ophalen. Ook is en blijft de krant online te lezen, zo benadrukt de woordvoerder.

advertentie