Geen garantstelling gemeenten renovatie Helders ziekenhuis

advertentie

DEN HELDER – De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) vroeg de gemeenten Den Helder, Texel, Hollands Kroon en Schagen voor 15 miljoen euro garant te staan voor de renovatie van de locatie Den Helder, het vroegere Gemini ziekenhuis.

De gevraagde garantstelling is een kwart van het totale investeringsbudget van 60 miljoen euro.

Vorige week bespraken de vier gemeenten het verzoek van Noordwest in de Regionale Raadscommissie Noordkop. De commissie stelde vast dat de gevraagde bijdrage ‘vanuit maatschappelijk oogpunt’ is gedaan door Noordwest. De ziekenhuisgroep heeft de financiering van 60 miljoen echter al rond.

De vier gemeenten voelen zich betrokken bij het Helderse ziekenhuis, maar de liefde gaat niet zo ver dat men voor 15 miljoen garant wil staan, terwijl de het renovatiebudget al gedekt is. Of zoals het Helderse college het stelt in een brief aan de gemeenteraad: “Wij zijn verheugd dat de NWZ en haar partners zich inzetten voor de realisatie van de ontwikkeling van de locatie Den Helder en blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen. Vanuit onze eigen rollen blijven wij ons samen met de raad inzetten voor de ziekenhuiszorg in de regio en met name voor de locatie Den Helder van de Noordwest Ziekenhuisgroep.”

advertentie