Geen finale JuRo Unirek/VZV

advertentie

Geen finale voor VZV. Foto: Theo Moras

AMSTERDAM – VZV heeft ook de tweede wedstrijd tegen VOC om een plaats in de finale verloren. VOC opende de score in een met veel VZV aanhang goed gevulde sporthal Elzenhagen waar Kim Jimmink in de snelle tegenaanval meteen de gelijk maakte.

Het team van Ricardo Clarijs probeerde in hoog tempo de wedstrijd naar hun hand te zetten, de eerste 5 minuten ging de wedstrijd nog gelijk op 5-3, waarna VZV hun tegenstander niet meer kon bijbenen.

De Amsterdammers hadden na tien minuten een 9-4 voorsprong in handen waarna er een time out van de VZV coach volgde. Het lukte de Veldtemers echter niet om de in het spoor van hun tegenstander te blijven, bij het rustsignaal van de scheidsrechters Ruud en Paul Geraets was de achterstand behoorlijk vergroot. Al wisten Jane Kramer en Esma Staal de weer goed op dreef zijnde VOC goalie wel ieder met drie zuivere pegels te verschalken. Ruststand 20-11.

Na de rust pakte de thuisploeg de draad weer op en nam ondanks enkele prima reddingen van Amber Zomerdijk een ruime 26-12 voorsprong. Toch liet het team van Rolf Schulte de moed niet zakken en vocht voor wat ze waard waren, en wisten de achterstand halverwege het tweede bedrijf door fraaie treffers van o.a. Lotte Prak, die net als in de eerste wedstrijd topscore nu met zes treffers zou worden te verkleinen.

Met treffers van Jane Kramer, Esma Staal, Kim Jimmink en Nada Blokker en een benutte strafworp van Lisanne Kolken wisten de gasten de achterstand zelfs terug te brengen tot 27-19. Bij VZV kwam het zelf vertrouwen terug en scoorde hierna vier keer op rij 28-23.

Het was toen wel duidelijk dat VOC als winnaar uit deze tweeluik tevoorschijn zou komen al wist VZV de tweede helft nog wel met een voordeligere score te eindigen. Door VZV werd er nog een strafworp gemist en stopte VZV goalie Lisanne Bakker met een goede reactie in de slotfase nog een penalty van VOC. Florance Kos, Jet en Kim Jimmink scoorden ieder 2 keer, het laatste doelpunt van deze wedstrijd die eindigde in 32-27 werd door Lotte Prak gemaakt.

Doelpunten: Lotte Prak 6, Esma Staal 5, Jane Kramer 4, Kim Jimmink 4,Lisanne Kolken 3, Jet Jimmink 2, Maud Kruijer 1,Aniek Janssen 1, Nada Blokker 1.

Er resten nu voor VZV nog twee wedstrijden in de kampioenspoule om de derde en vierde plaats tegen de winnaar van Quintus tegen Dalfsen die donderdag wordt gespeeld. Deze wedstrijden worden in mei gespeeld, en er kan door VZV nog steeds een ticket voor Europese wedstrijden worden binnen gehaald. VZV speelt de eerste wedstrijd thuis op 4 mei in sporthal ’t Zijveld de return is 11 mei.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie