GE neemt testcenter WMC in Wieringerwerf over

advertentie

WIERINGERWERF – M Wind Power, een onderdeel van GE Renewable Energy, neemt het testcentrum voor windmolenbladen WMC in Wieringerwerf over. WMC zal niet alleen de rotornaven van nieuwe GE windturbines testen, maar ook tests blijven uitvoeren voor andere windmolenproducenten. Daarnaast blijft WMC klanten in de sector windenergie in Nederland en daarbuiten bedienen met andere tests, digitale instrumenten, onderzoek en soortgelijke diensten.

LM Wind Power is van plan het testcentrum na verloop van tijd uit te breiden. Op dit moment werken er 23 hooggekwalificeerde experts op het gebied van composietmaterialen en rotorbladen. In de verkoopovereenkomst is afgesproken dat die allemaal in dienst blijven.

LM Wind Power zelf werd in april 2017 overgenomen door GE. Het levert geavanceerde windmolenbladen aan klanten over de hele wereld. Het bedrijf onderstreept dat het steeds nadrukkelijker aanwezig is in Nederland. Het management is gevestigd in het World Trade Center op Schiphol, waar 44 medewerkers van zestien verschillende nationaliteiten werken. In Heerhugowaard heeft LM Wind Power een onderzoekscentrum met veertig medewerkers van veertien verschillende nationaliteiten.

Volgens Aart van der Pal, voorzitter van de raad van bestuur van WMC, stelt de overname van het windmolenbladentestcentrum de toekomst veilig van de 23 medewerkers en waarborgt ze de groei en de kansen voor “deze belangrijke Nederlandse instelling.” 

Bron: FluxEngergie.nl

Foto: WMC

advertentie