Fractieoverleg GroenLinks

advertentie

DEN OEVER – Op maandag 28 januari van 19.30 tot 20.20 uur vindt de openbare fractievergadering van GroenLinks Hollands Kroon plaats in De Zingende Wielen, Akkerweg 39, Den Oever.

Praat en denk met ons mee! Iedereen is van harte welkom. Laat het vooraf even weten met een berichtje aan lilianpeters@hollandskroon.nl (fractie) en/of groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secretariaat).

Tijdens het fractieoverleg bespreken we de onderwerpen van de raadsvergadering van donderdag 31 januari, onder andere verplaatsing Lidl Wieringerwerf en extra subsidieaanvraag van RTV Noordkop. Een belangrijk agendapunt is de Gedragscode Wet Natuurbescherming, waarmee wordt beoogd “zorgvuldig om te gaan met in het wild levende beschermde planten en dieren bij bestendig beheer en onderhoud en (kleinschalige) ruimtelijke ontwikkelingen of inrichtingen”. Oftewel meer broodnodige aandacht voor de biodiversiteit, waaronder wat ons betreft natuurlijk óók in het wild levende maar níet beschermde planten en dieren vallen.

Ook belangrijk: ons duoraadslid, Jaap Wierdsma, wordt op 31 januari benoemd. Jaap was tot zijn pensionering milieu-inspecteur en is al dertig jaar lid van Landschapszorg Wieringen en actief volger van het (groen-)beleid op Wieringen en later Hollands Kroon.

De raadsagenda en de bijbehorende stukken staan op de website van de gemeente. Iets anders met ons bespreken kan natuurlijk ook. Na de fractievergadering is er een bestuursvergadering, die alleen toegankelijk is voor GroenLinks-leden.

Wij zijn vrijwel altijd goed bereikbaar via bovenstaande mailadressen. Informatie over onze activiteiten en standpunten staat op facebook.com/GROENLINKS.HollandsKroon. Volg ons ook op twitter: @GLhollandskroon.

advertentie