FNV- WMO Zorgdebat

advertentie

ANNA PAULOWNA – Vrijdagavond werd er door de FNV een WMO Zorgdebat georganiseerd in het Wapen van Holland in Anna Paulowna.

Eerder in de week waren er ook in café De Vriendschap in ’t Veld en in de Cultuurschuur met Felix Meurders in Wieringerwerf verkiezingsdebatten georganiseerd. Voor deze avonden was behoorlijke belangstelling van inwoners uit de gemeente Hollands Kroon. De uitkomst van de verkiezingen maakt wijzigingen hoe de zorg in de gemeente geregeld gaat worden mogelijk.

Krijgen inwoners straks wel voldoende zorg en betaalbare WMO-voorzieningen met de problemen van de stopzetting van de huishoudelijke verzorging nog pijnlijk en vers in het geheugen. Door vragen van inwoners aan partijen die nu mee gaan doen aan de raadsverkiezingen werd min of meer duidelijk welke plannen zij daarvoor hebben.

Of deze belangstellenden hier nu ook echt veel wijzer van geworden zijn liepen de meningen uiteen.
De stellingen die de panelleden van de huidige fracties werden voorgehouden werden nagenoeg met dezelfde positieve antwoorden beantwoord. Als die mooie veel belovende woorden nu ook nog worden nageleefd en er niet in meegaan wordt dat de zorg onbetaalbaar wordt.

Dat alles zal afhangen waar je de prioriteiten wens te leggen en mensen die zorg nodig hebben ook de zorg te geven die hen toekomt.

Een bijdrage van: Theo Moras.

advertentie