Fietspad 4 zondagen open in 2019

advertentie

AFSLUITDIJK – Rijkswaterstaat stelt in 2019 het fietspad op de Afsluitdijk nog vier zondagen open. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen Rijkswaterstaat en belangenorganisaties van fietsers en wandelaars.

Rijkswaterstaat werkt tot 2023 aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. Veel werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd, daar door kan de Afsluitdijk open blijven voor het wegverkeer. Dit is van groot belang voor de bereikbaarheid van het noorden van Nederland. Het fietspad kan echter niet veilig open blijven. Rijkswaterstaat zet daarom de Afsluitdijk-fietsbus in om langzaam verkeer veilig naar de overkant te brengen.

Veel wandelaars, recreatieve fietsers en wielrenners willen de Afsluitdijk op eigen kracht trotseren. Speciaal voor hen wordt het fietspad deze zomer vier zondagen open gesteld. In overleg met de aannemer en de diverse belangenorganisaties is bepaald om welke zondagen het gaat.

Data
De zondagen dat de Afsluitdijk open gesteld wordt voor fietsers zijn:
Zondag 23 juni. Dit is in de buurt van de langste dag wat voor veel wielrenners een belangrijke dag is.
Verder: zondag 21 juli, zondag 4 augustus en zondag 18 augustus, op deze laatste datum wordt de IJsselmeer Challenge gereden.

advertentie