Fiets mee voor een Beach doel voor VZV

advertentie

REGIO – Wat ooit begon als fietsclub voor stoere dames mondde uit in een jaarlijks terugkerend evenement. Fietsen door de omgeving voor het goede doel, Tour de Soes, dat al 20 jaar wordt georganiseerd door Rotary club Harenkarspel. Sinds 2017 ook in samenwerking met Rotary Den Helder/Julianadorp en Rotary Anna Paulowna. Dit jaar doet Rotary Schagen voor de eerste keer mee.

In beweging
Tour de Soes is een gezellige fietsdag voor jong en oud met aan het eind van de rit een substantieel geldbedrag voor lokale goede doelen, met als vast thema ‘Kinderen in beweging’. ‘De opbrengst van Rotary Schagen gaat naar verschillende jeugdorganisaties in de omgeving waaronder KIVAS, het Huttendorp uit Schagen maar ook JuRoUnirek VZV Beach Handball zal worden gesponsord. Als wens is er een nieuwe Beach doel ingediend wat prima van pas komt op de pas nieuw aangelegde Beach velden.

Fietsen voor een Beach doel voor VZV
Zondag 1 juli as wordt er gefietst. De start van Tour de Soes Schagen is vanaf 9.00 uur voor de 120 km in de Oranjelaan, bij het Regius College. Vanaf 10.00 uur start de 60 km; de 30 en 15 km starten vanaf 11.00 uur. Deelname kost €7,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar €2,50).

Je kunt je inschrijven via de website www.tourde soes.nl maar het is veel beter om bij JuRoUnirek VZV de startbewijzen te kopen. Een startbewijs voor volwassenen is € 7,50 en kinderen betalen € 2,50. 50% van de startprijs is al meteen voor VZV! Dus je fietst niet alleen mee voor een Beach doel voor VZV maar spekt daar direct ook de verenigingskas mee!

Startbewijzen zijn bij VZV Handbal te verkrijgen via Carola Wijnker, Havenstraat 24 in Zijdewind rene.carola@quicknet.nl of Sven Klesser, Tjaddinxlaan 20 in ’t Veld sklesser@ziggo.nl

Het einde
Het Regius college maakt een belangrijk deel uit van deze dag. Ook leerlingen komen in beweging. Zij regelen, als onderdeel van hun maatschappelijke stage, de koffie, thee en allerhande versnaperingen. Om de dag compleet te maken treedt het feestorkest ‘De Vrolijke Noot’ op.

Soesje?
De stoere dames van weleer zochten naar een passende naam voor hun fietsclub. Een mannelijke fietsclub stond bekend als de Slagroomploeg, omdat ze onderweg altijd lekker aan de koffie met appeltaart met slagroom zaten. Echte dames eten soesjes! Vandaar dat sinds jaar en dag elke Tour de Soes eindigt met een verdiende soes. Ook in Schagen worden, de verwachte, 500 deelnemers getrakteerd op een soesje.

Foto: Vorig jaar werden bij VZV Beach Handball de A1, de B1 en de C1 Nederlands Kampioen. Gaan zij dat dit jaar herhalen?

advertentie