Fiets in de bus en hupsakee die dijk over (VIDEO)

advertentie

Foto: Noordkopnieuws

DEN OEVER – Voor veel fietsers is de oversteek van de 32 kilometer lange Afsluitdijk een happening. Dagelijks maken dan ook behoorlijk wat fietsers gebruik van de dijk. Toch blijft het een kaarsrechte weg en vrijwel altijd vol tegen de wind in. Maar dat deert de echte fietsfanaat niet.

Echter de komende jaren kan dit niet en moet het grootste deel per bus worden gedaan. De reacties waren niet altijd even positief; hoe kan Rijkswaterstaat in vredesnaam de dijk voor jaren afsluiten voor (brom)fietsers. Toch is het gedaan per 1 april en de reacties zijn tot nu toe zeer lovend.

Elk uur, vanaf 8.00 uur tot 19.00 uur, vertrekt er een fietsbus vanaf het busstation uit Den Oever naar Breezanddijk en vanuit hieruit gaat hij weer terug naar het beginpunt. Je fiets wordt keurig ingeladen en vastgezet door een vriendelijke chauffeur van busmaatschappij Arriva.

Daarna gaat het richting de dijk en krijg je onderweg nog wat informatie en eventueel nog een filmpje over de werkzaamheden van de nieuwe Afsluitdijk. Keurig geregeld allemaal en de passagiers vinden het allemaal een zeer goede oplossing.

Misschien een idee voor diegene die altijd heeft opgekeken tegen die lange fietsrit over de dijk. Nu is er de mogelijkheid om de rit met 17 kilometer (gratis) in te korten en eens een kijkje te nemen in het mooie Friesland of Noord Holland.

Rijkswaterstaat heeft, door het afsluiten van het fietspad, hier een zeer goede oplossing in gevonden. De nu tijdelijke iets kortere Afsluitdijk blijft voor de fietser nog steeds een mooie route.

Klik hier voor meer informatie over de Afsluitdijk.
Klik hier voor informatie over de fietsbus.

advertentie