Feestelijke Floraviering in teken van keuzes maken

advertentie

OOSTERLAND – Trompetgeschal, een heuse oppergod die met veel bombarie aanwezig is én een goed verhaal over het kiezen met gevoel of verstand. En dat -uitgerekend- tijdens de Flora en Visserijdagen. Dat valt er te zien en beleven tijdens de Floraviering op zondag 26 augustus om 10.30 uur in de Michaëlskerk van Oosterland.

In de levendige viering brengt de Florawerkgroep het verhaal van de mythische oppergod Wodan naar voren. Deze Wodan is alom bekend vanwege zijn wijsheid en niet alleen in mythen.

Zelfs op Wieringen is deze leider van het godenrijk in een ver verleden vereerd. Het bewijs daarvan is vorig jaar gevonden: een zeldzaam gewichtje met daarop de afbeeldingen van raven Huginn en Muninn kwam uit de bodem. Deze twee vogels zijn de boodschappers van Wodan en fluisteren hem het laatste nieuws uit de verschillende rijken in.

De Florawerkgroep heeft zich over de mythe gebogen en dit verhaal met behulp van tekst, theater en muziek tot leven gebracht en naar de 21e eeuw verplaatst. Samen met de twee raven wordt de bezoeker van de viering deze ochtend in Oosterland voor heel wat keuzes gezet. En: gebruik je dan je hart, hoofd of misschien allebei?

Speciaal voor deze viering zijn twee trompettisten ingevlogen die, naast het Museumkoor en kindercantorij, de ochtend muzikaal omlijsten. Dirk Keijzer componeerde, speciaal voor deze viering, een lied dat gezongen wordt door een nieuwe solist.

Aanvang viering: 10.30 uur. Inzingen: 10.15 uur. Na afloop is er koffie/thee of limonade en gelegenheid tot napraten.
Parkeren kan aan de Keizerspoeldijk

advertentie