Feestelijk concert als afsluiting van muzikaal jaar op obs ´de Tweewegen´

advertentie

WIERINGERWAARD – Op maandagavond 2 juli om 18.30 uur zetten alle kinderen van obs ´de Tweewegen´ in Wieringerwaard hun muzikale beentje voor. Door het ontvangen van subsidies van het Rijk (de Muziekimpuls) en de gemeente Hollands Kroon heeft het muziekonderwijs op de basisschool de afgelopen twee jaar extra aandacht gekregen.

De school heeft muziekdocent Jan Gerritsen aangetrokken om muziekles te geven en de doorgaande muzikale leerlijn te waarborgen. Tijdens een afsluitend feestelijk concert laten de kinderen horen wat ze dit jaar hebben geleerd.

Uniek in de Noordkop is het Talentenorkest. Alle kinderen van groep 6 hebben les op een blaas- of slaginstrument naar keuze. Naast instrumentale les hebben ze ook les in het schoolorkest. Vrijwilligers van de muziekvereniging ondersteunen en kinderen die al een instrument bespeelden, helpen de beginners. Zo is er talentenorkest van 30 kinderen ontstaan!

Op de maandag 2 juli laten alle kinderen zien wat ze muzikaal in hun mars hebben. Rondom het thema ‘Water’ zijn liedjes en muziekstukken ingestudeerd. Het schoolorkest, aangevuld met leden van de muziekvereniging, verzorgt de muzikale begeleiding. Bij mooi weer op een te bouwen podium op het schoolplein. Het programma duurt ongeveer 45 minuten.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

advertentie