Feest in Laurenskerk

advertentie

KOLHORN – KiK (Kunst in Kolhorn) organiseert na vier eerdere jaargangen van de succesvolle zomertentoonstelling dit jaar nummer vijf in de reeks. Deze vijfde expositie in de Laurenskerk in Kolhorn is genaamd FEEST!.

Dit om het eerste lustrum te vieren. Mede daarom geeft zangkwartet Maropège zondag 13 augustus om 14.00 uur een optreden

Het repertoire bestaat uit goed in het gehoor liggende licht klassieke muziek van onder andere Händel, Fauré en Brahms. Maropège brengt twee korte optredens van elk ongeveer twintig minuten. Naast het optreden is in de kerk de zomervoorstelling FEEST! te zien met werken van beeldend kunstenaar Frea May uit Breezand. “Deze speciale jubileumeditie is zorgvuldig en in verschillende thema’s opgebouwd en is na de eerste week al een klein succes te noemen”, aldus Willem Messchaert. “De opening, die is verricht door wethouder Frits Westerkamp van de gemeente Hollands Kroon, werd druk bezocht.

De in de Kop van Noord-Holland en wijde omstreken gekende en gewaardeerde Frea May kreeg die dag veel complimenten en de eerste werken zijn al verkocht.” FEEST! is nog tot en met zondag 20 augustus te zien en is tevens deelnemer aan het culturele weekend van Nazomeren in Niedorp.

De expositie is open van woensdag tot en met zondag steeds van 11.00 tot 17.00 uur. Als toegang wordt vriendelijk een bijdrage van 1 euro gevraagd voor het noodlijdende restauratiefonds van kerkgebouw en kerkorgel. Meer in de onderhoudspot stoppen is toegestaan.

Foto.: aangeleverd

advertentie