Familie Dikken sloopt hun huis (video)

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF – Maandagmorgen was voor veel bewoners van de Bijlstraat een gedenkwaardige dag, want hun woningen gingen tegen de grond om plaats te maken voor nieuwbouw. Om exact 10.00 uur mocht de familie Dikken, die er al sinds 1959 wonen, het officiële startsein geven voor de sloop.

De woningen van de woningbouwvereniging Beter Wonen zijn gebouwd in 1958 en dus onderhand aan vernieuwing toe. De Bijlstraat zal in de loop van dit jaar een ander aanzien krijgen. De huurwoningen worden gesloopt en vervangen voor 34 nieuwe woningen, deels gezinswoningen, deels levensloopbestendig.

De bouw zal in twee fasen worden uitgevoerd. Eerst is de zuidelijke kant van de Bijlstraat aan de beurt, waar zestien nieuwe woningen komen. In de eerste fase zitten ook de drie huurwoningen aan de Bijldwarsstraat, die vervangen worden door twee-onder-een-kap woningen. Naar verwachting zal de eerste fase in november opgeleverd worden waarna er gestart wordt met de tweede fase, de noordelijke kant van de Bijlstraat. In de loop van 2019 zal de vernieuwing helemaal klaar zijn. 

Foto: Sloop Bijlstraat 
Familie Dikken geeft sein tot slopen

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie