Expositie ”Moments” in de Michaëlskerk

advertentie

Zondag 30 oktober a.s. om 15.00 uur is de feestelijke opening van de herfst-tentoonstelling
in de Michaëlskerk te Oosterland op Wieringen.

De expositiewerkgroep van de Culturele Kring Wieringen toont in deze tentoonstelling een overzicht van het werk van de zeer veelzijdige Wieringer kunstenares Dina Schouten-Veuger.

 Dina is geboren en getogen op Wieringen.
Haar hele leven is tekenen, meest portret, de rode draad in haar kunstuitingen, met weergave van ontspanning en inspiratie.
Daarnaast is haar interesse voor vele vormen van kunst een bron van genieten en bewondering.
Haar nieuwsgierigheid naar en het “proeven” aan allerlei ontstaansprocessen hebben haar tot een zeer veelzijdige kunstenares gemaakt. Ze is geheel autodidact.
Als het gevoel er is van het ontdekken van de technische kant, wordt dat verwerkt tot de volgende inspiratie, uitdaging.
Het proeven wordt creëren; daar zijn bronzen beelden, keramiek, plateel schilderen van tableaus, zowel vrij als in opdracht, uit voortgekomen.
Zo is later ook het schilderen begonnen.

Haar eerste werk dát moesten klaprozen worden, haar favoriet bloemen.Voelen hoe met olieverf en acryl beelden kunnen worden weergegeven, die uit vrije gedachten ontstaan, dat is toch wel groter en vrijer denken dan tekenen.
Het plezier eraan beleven is eigenlijk het doel van haar uitingen.

 En dát ze er plezier aan beleeft kunt u aanschouwen in deze zeer gevarieerde tentoonstelling.In het schip en het koor van de kerk hangen schilderijen, waarvan een groot deel zeer recent is gemaakt.

Beneden in de crypte toont Dina een grote variatie aan kuil- en raku gestookt keramiek en in de vitrines haar bronzen beelden, waaronder een prachtige serie ballet-studies, ontstaan na een inspirerend bezoek aan het Nationaal Ballet.
De Stichting Culturele Kring Wieringen nodigt u hierbij dan ook van harte uit voor de feestelijke opening van  ‘MOMENTS’  op zondag 30 oktober  2016,  om 15.00 uur.

De tentoonstelling is hierna nog te bezichtigen t/m zondag 4 december 2016,  op zaterdag- en zondagmiddag van  13.30  tot  16.30 uur.U bent van harte welkom in de Michaelskerk, te Oosterland – Wieringen

 Voor verdere informatie:   Stichting Culturele Kring Wieringen:  www.sckw.nl tel. 0227-511626

advertentie