Expositie in de Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – ‘Zin in Oosterland’ is het pas gepresenteerde nieuwe motto waaronder alle activiteiten plaatsvinden in de Michaëlskerk te Oosterland.
De eerste expositie van de stichting Culturele Kring Wieringen in deze nieuwe stijl, is samengesteld met 2 exposanten die
beide woonachtig zijn op Wieringen. De feestelijke opening is zondag 11 februari a.s. om 15.00 uur.

Kenneth Stamp (Glasgow, (Schotland) 1957) – wonende te Hippolytushoef – fotografie
Kenneth ontdekte in het begin van de jaren tachtig, na zijn studie fotografie in Londen, de aantrekkingskracht van Nederland. Tien jaar geleden vestigde Kenneth zijn fotostudio in het oude postkantoor van Hippolytushoef, op het voormalige eiland Wieringen. Er volgden vele exposities in binnen- en buitenland, maar nog nooit op Wieringen. Tot nu!
Tijdens deze expositie presenteert Kenneth een ruime greep uit zijn werk van het afgelopen jaar; waaronder een reeks portretten die hij maakte van de bekende Nederlandse fotograaf Paul Blanca, portretten van zijn muze en sfeervolle beelden van zijn favoriete landschappen in de gemeente Hollands Kroon, Wieringen in het bijzonder.
“Voor een goede fotograaf maakt het onderwerp niet uit. Hij is in staat om alles goed in beeld te brengen”. Die les, van één van zijn docenten tijdens zijn studie in Londen, heeft Kenneth ter harte genomen. Dit maakt hem vandaag de dag een vreemde eend in de bijt onder zijn collega’s, omdat Kenneth een allround fotograaf is en hij het fotograferen in de studio geregeld afwisselt met reportages en natuurfotografie. Hij beschikt over een prachtige studio in het hart van Hippolytushoef, maar wisselt dit werk het liefst af met het verkennen en vastleggen van de natuur in zowel Nederland als Schotland.
Zo startte hij in 2014 een reportage voor het langlopende project ‘De Stelling van Amsterdam’, in opdracht van de Provincie Noord-Holland. Daarvan verschijnt in het voorjaar van 2018 het tweede deel van het boek ‘Leven op de Stelling’, van Agnes de Boer, waarvoor Kenneth de fotografie verzorgde. Ook exposeert hij dan de foto’s die hij in 2017 maakte op het Hembrugterrein.
Veel aandacht en publiciteit trok de expositie van zijn portrettenreeks ‘Bewoners en Bewerkers van Buitenplaatsen’, waaronder een tentoonstelling van de foto’s op de Uitmarkt 2017 in het paviljoen van de Provincie Noord-Holland. Trots is hij ook op de portrettenreeks die hij maakte van zijn leermeester en collega-fotograaf Paul Blanca. Het resultaat van de unieke samenwerking tussen Kenneth en Paul zal voor het eerst te zien zijn tijdens de expositie in Oosterland naast foto’s van Kenneth’s favoriete model en muze en een reeks sfeerbeelden van zijn geliefde Wieringen.

Mede exposant is
Rini Klaver, wonende te Hippolytushoef – bronzen beelden
Zij exposeert in de crypte van de kerk haar prachtige beelden, voornamelijk bronzen. Rini is al meer dan 30 jaar op zoek naar de oervorm. Zij volgt deze zoektocht met vormen en dromen, zij speelt met lijnen die soms een einde kennen maar die soms doorlopen. Zij maakt figuratieve beelden maar ook abstracte werken die ruimte scheppen voor fantasie. Haar zoektocht richt zich daarbij vooral op een samenhang in verdeeldheid.

De feestelijke opening van zal plaatsvinden zondag 11 februari 2018, om 15.00 uur.
Het openingswoord wordt verzorgd door kunsthistoricus Ellen Klaus, tevens Cultureel Gebieds-ontwikkelaar voor provincies en gemeenten. Speciale gast tijdens de opening is kunstenaar Ronnie Sluik, die speciaal voor deze expositie op de FIETS vanuit Enschede komt.
Locatie: Michaëlskerk, Kerkweg 22, te Oosterland, Wieringen.
De expositie is te bezichtigen van 10 februari t/m 18 maart 2018, op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
Meer informatie vindt u op www.zininoosterland.nl

Afbeelding: Bloemen, beeld van Rini Klaver

advertentie