Expositie ‘50 jaar beeldende kunst in Oosterland’

advertentie

OOSTERLAND – De Culturele Kring Wieringen organiseert gedurende de zomerperiode een jubileumexpositie.
Het is 50 jaar geleden dat in de Michaëlskerk voor het eerst een kunstexpositie werd georganiseerd. Een expositie in een kerk, dat was destijds uniek.

De kerk, toen nog een oud en verlaten gebouw, was vanaf 1969 een pioniersplek waar onafgebroken cultuur is beoefend en gepromoot. Veel jonge kunstenaars zijn hier hun loopbaan gestart en velen braken door bij het grote publiek.
Na 50 jaar is Oosterland nog steeds een plek die mensen weet te boeien, te inspireren en uit te dagen; er wordt vaak samengewerkt met jonge -net afgestudeerde kunstenaars.
Er worden ook pop-up exposities georganiseerd in samenwerking met basisscholen binnen de gemeente Hollands Kroon waartoe Oosterland behoort.

Voor deze jubileumexpositie heeft de Culturele Kring Wieringen kunstenaars aangeschreven die een geschiedenis met de kerk hebben, er vaker hebben geëxposeerd. Er was een grote bereidheid om mee te doen. De Michaëlskerk is dan ook een prachtige plek om te exposeren!
41 kunstenaars doen mee. Hierdoor is een heel gevarieerde en interessante expositie ontstaan.
Op 15 juni jl. was de feestelijke opening, waarbij er veel aandacht was voor het jubileumkarakter van de expositie.
De expositie ‘50 jaar beeldende kunst in Oosterland’ is deze hele zomer te bezichtigen.
De Culturele Kring Wieringen nodigt u van harte uit voor een bezoek.
• Van 22 juni t/m 30 juni op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.
• Vanaf dinsdag 2 juli t/m zondag 1 september is de Michaëlskerk aan de Kerkweg 22 te Oosterland (Wieringen) dagelijks (behalve op maandag) van 13:30 tot 16:30 uur geopend.
Voor verdere informatie www.zininoosterland.nl.

advertentie