Even wachten met afsteken

advertentie

HOLLANDS KROON – Nog even en dan mag het spektakel beginnen. Het afsteken van het vuurwerk mag op oudejaarsdag vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 2.00 uur. En dat is voor de meeste vuurwerkfans niet echt lang.

De verkoop is toegestaan van donderdag 28 december tot en met zaterdag 30 december. Op zondag de 31e mag er niets worden verkocht.

Maar ja, als je dat spul in je bezit hebt wil je het graag afsteken. Het ‘brandt’ zogezegd in je handen. Eigenlijk wel logisch want om het gekochte vuurwerk binnen 8 uurtjes weg te knallen is lang niet altijd voldoende.

Maar het is wettelijk niet toegestaan en voor mens en dier is het ook niet echt lekker om vijf dagen lang constant geknal te horen. En het zijn soms knallen waarvan je oren beginnen te suizen. Voor de echte vuurwerkfans zijn deze dagen natuurlijk heerlijk, lekker knallen. En eens per jaar moet dat ook mogelijk kunnen zijn.

Maar wel graag aan de regels houden. Deze zijn te vinden op de site van de politie en in het vuurwerkbesluit. Op vuurwerkoverlast kan men zien waar men te vroeg afsteekt.

Wij wensen iedereen (kijkers, knallers voor- en tegenstanders) een hele fijne, gezonde en vooral veilige jaarwisseling.

advertentie