Erop of eronder voor FiberNH

advertentie

REGIO – Met 26% aanmeldingen is FiberNH net over de helft van het minimale benodigde percentage van 50%. Inwoners van het buitengebied van Langedijk, Schagen en Den Helder hebben nog tot maandag 4 maart om hun aanmelding definitief te maken. Toch is het glas nog steeds halfvol bij de glasvezelaanbieder, die zich klaarmaakt voor de eindsprint.

“Onze ervaring is dat de meeste aanmeldingen het laatste weekend binnenkomen.” legt André Doggen, mededirecteur van FiberNH uit. “Bewoners weten inmiddels van ons bestaan en ons aanbod, en hebben even de tijd gehad om hierover te denken. Vaak ook wel een gesprekje met de buurman of buurvrouw. Soms hebben mensen op de valreep toch nog vragen en daarom is onze klantenservice het gehele weekend geopend”. Inmiddels zijn de werkzaamheden bij buurtgemeente Heerhugowaard deze week begonnen. Daar werd in 2018 een succesvolle vraagbundeling gehouden waarin de meeste aanmeldingen de laatste vier dagen binnenkwamen.

In de gemeenten Schagen en Den Helder is mededinger Kabeltex ook nog in de race. Daardoor hebben inwoners uit deze buitengebied nu zelfs de mogelijkheid om zich bij beide bedrijven – FiberNH en Kabeltex- aan te melden. Omdat er uiteindelijk maar één glasvezelnetwerk zal worden gerealiseerd, kunnen inwoners zich hiermee verzekeren van een aansluiting. Toch zitten er weldegelijk verschillen tussen het aanbod van de twee: met name in de mogelijkheden voor het meenemen van KPN diensten (e-mailbehoud, nummerbehoud, en voordelen voor mobiele KPN abonnementen) en de hoogte van de afkoop vastrechtvergoeding (€1.950 versus €2.700). In de gemeente Langedijk werd FiberNH onlangs al de officiële voorkeurspartij van de gemeente.

Op de website van FiberNH zal wekelijks een update worden gedaan over het actuele aanmeldpercentage. Aanmelden kan via een formulier, op www.fibernh.nl en via 085-0405111. Ook valt er dit weekend nog een laatste herinnering op de matten van de buitengebiedbewoners. “De mogelijkheid op snel glasvezelinternet is voor deze mensen nog nooit zo dichtbij geweest. Wij zijn inmiddels specialist in Noord-Holland op dit gebied, en zouden ons netwerk graag ook in deze iconische gemeentes willen uitrollen” aldus een positief gestemde Doggen. Ook de Noord-Hollandse nuchterheid is hem niet vreemd: “We gaan het zien”.

advertentie