Eric Vaarzon Morel in de Hippolytuskerk

advertentie

Zondag 23 oktober a.s. om 15.30 uur is er weer een Kroonconcert in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

Heel blij is de SKAH met de komst van:

Eric Vaarzon Morel – flamencogitarist.

Velen zullen hem nog kennen van vroeger, toen zijn vader, de schilder Wim Vaarzon Morel , een boerderijtje had op Wieringen, waar ze vele uren doorbrachten en de jonge Eric rondstruinde op dit mooie eiland.

Hij brengt deze middag het soloprogramma “De Waterdrager”, geregisseerd door DiederikV van Vleuten. In dit programma legt hij zijn Nederlandse en Spaanse wortels bloot, en maken we een reis mee, de reis van de 19-jarige Eric aan het begin van een opwindend leven. Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs droge paden zijn weg. De stegen en café s van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: Ik ben een waterdrager! Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee. Van Noord naar Zuid zal ik water dragen, van de zompige klei naar het hete zand en terug.

“De Waterdrager” is een associatief programma dat teruggrijpt naar onverwachte ontmoetingen in Madrid en Sevilla, zijn band met zijn vader, de Magere Brug in Amsterdam en de Puente de Triana in Sevilla. Eric Vaarzon Morel vertelt verhalen over zijn twee thuislanden. In zijn muziek worden deze verhalen meesterlijk verklankt.

Eric Vaarzon Morel ( 1961 ) is een veelzijdige flamencogitarist met een grensoverschrijdende faam. Hij werkte met uiteenlopende artiesten, speelde in het Concertgebouw en andere grote concertzalen en met het Metropool Orkest. Hij is ook regelmatig te gast bij het tv-programma De Wereld Draait Door. Eric is als hoofd- en bijvak docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kaarten voor dit bijzonder concert zijn voor aanvang in de kerk verkrijgbaar voor € 13,=, maar het is verstandig te reserveren door overmaking van het verschuldigde bedrag, met uw naam en adres, op rekening NL 50 RABO 0370 3540 79. Dit kan tot één week voor het concert. Reserveren kan ook via internet (ticketscript, extra kosten €1,50) www.dekroonconcerten.nl of per e-mail info@dekroonconcerten.nl. of per telefoon bij Jim Vink: 0227 59 52 04 of Marianne Pruijsen 0227 59 21 95

advertentie