Eretekens bij kazernes voor omgekomen brandweerlieden

advertentie

NOORD-HOLLAND – Zoals overal in het land hebben ook brandweerkorpsen in Noord-Holland vanmiddag stilgestaan bij collega’s die tijdens hun werk om het leven zijn gekomen, ook in Slootdorp stond men erbij stil.

Ter nagedachtenis aan de omgekomen brandweermensen werden de vlaggen bij de kazernes halfstok gehangen, met brandweerslangen een ereteken gevormd en gesalueerd. De herdenking vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag van juni om 13.00 uur. “Goed om te beseffen dat er risico’s kleven aan ons mooie en dankbare vak”, twittert gebiedscommandant André Siebelink.

In totaal zijn sinds de Tweede Wereldoorlog 97 Nederlandse brandweerlieden tijdens de uitoefening van hun vak omgekomen, schrijft de brandweer.

De laatste keer dat er een lid van een Noord-Hollands brandweerkorps tijdens het werk stierf, was in 2014. In augustus van dat jaar stierf brandweerduiker John Impink bij een reddingsactie in het Noordhollands Kanaal. Hij slaagde erin de onfortuinlijke automobilist uit het water te halen, maar de berging van het voertuig werd hem fataal. 

In Slootdorp stond men stil bij een bijzonder geval binnen hun eigen blusploeg. Dit is nu bijna 32 jaar geleden. De huidige blusploeg heeft hem niet gekend als collega brandweerman, maar hij is wel een deel van ons. Een stukje verleden van Brandweer Slootdorp wat wij allen bij ons dragen. Het geeft onze kwetsbaarheid aan, staat te lezen op hun facebookpagina.

Foto: Brandweer Slootdorp

advertentie