Elvisviering in de Michaëlskerk

advertentie

OOSTERLAND – Zondag 2 juni is er om 19.00 uur een oecumenische viering in de Michaëlskerk in Oosterland met als thema ” Elvis en God” .

Geen alledaags thema en ook een viering “ anders dan anders” vanwege het tijdstip en dankzij de medewerking van gastspreker Fred Omvlee, vlootpredikant/ hoofd geestelijke verzorging bij de marine, Elvisfan en wijd en zijd bekend als “ Elvisdominee” . Hij zal ons met passie vertellen over het levensverhaal van Elvis, wat deze zanger tot inspiratie voor velen maakte en maakt en m.n ingaan op de vraag wat Elvis en God met elkaar te maken hebben. 

 

Een citaat van Fred Omvlee: 

Eigenlijk wilde Elvis gospelzanger worden, maar zijn bijzondere stem paste niet in de gospelbands waar hij solliciteerde. Hij was een gelovige jongen, maar was ook op zoek naar de zin van het leven en hij worstelde met zijn verslaving aan pillen. Als je zijn gospels hoort, weet je dat hij vanuit de diepte zingt, op zoek naar de vrede die alleen bij God te vinden is.” .

 

Het zeker ook persoonlijke verhaal van Fred Omvlee wordt omlijst met teksten van de werkgroep die steeds als uitgangspunt een liedje van Elvis hebben. Kindercantorij en Museumkoor o.l.v Marco Mosk zingen voor en met de kerkgangers op aanstekelijke wijze deze Elvisliedjes, maar ook een kenmerkend openingslied van Jeroen Zijlstra en een nieuw slotlied van Karen Hagg.

Al met al belooft dit een bijzondere viering te worden voor zowel Elvisfans als zeker ook voor mensen voor wie deze “ King” grotendeels onbekend is. Zijn levensverhaal is een verhaal vol toppen en diepe dalen en geeft stof tot nadenken en hopelijk inspiratie voor velen.

Deze viering begint om 19.00 uur vanwege de landelijke presentatie op zondagmorgen 2 juni van het boek “Van Elvis-viering tot U2-dienst”van Fred Omvlee e.a over de waarde van vieringen met popmuziek.
Na afloop van deze avondviering bent u van harte welkom om nog even te blijven om na te praten bij een drankje en evt het gesigneerde boek te kopen.

advertentie