Eindelijk weer winst voor Tonegido/Kleine Sluis

advertentie

Hollands Kroon – Na drie verliesbeurten op rij was er zondagmiddag eindelijk weer een overwinning bij te schrijven op het conto van de handbalheren van Tonegido / Kleine Sluis. De ploeg van HAVAS uit Almere werd verslagen met 24 – 20.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte na aanleiding van het overlijden eerder deze week van erelid en trouwe supporter Anne Oldersma.

Tonegido nam direct de voorsprong om deze de gehele wedstrijd vast te houden. Tot de rust was er steeds een verschil van 2of 3 punten waardoor er na 30 minuten 13 – 10 op het scorebord stond. Na de rust wilde Tonegido  direct doordrukken en het verschil niet alleen in veldspel maar ook in doelpunten uitdrukken. Het grootste verschil was zes punten 21 – 15.

Bij deze stand vergat Tonegido de trekker definitief over te halen. Er werd soms te gehaast en onzorgvuldig afgemaakt waardoor HAVAS zijn kans zag om terug te komen in de wedstrijd.

Met nog acht minuten te spelen moest de beste speler aan Almeerse kant met rood naar de tribune (3 keer 2 min) en 4 minuten later gebeurde hetzelfde nog een keer waarna het beste er  af was. Tonegido speelde de wedstrijd rustig uit en de 2 belangrijke punten waren een feit.

advertentie