Einde kermis Hippolytushoef?

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

HIPPOLYTUSHOEF – Het voortbestaan van de jaarlijkse traditionele Wieringer kermis in het hart van Hippolytushoef dreigt in gevaar te komen door een conflict tussen de gemeente en de kermisorganisatie.

Het probleem zit hem volgens burgemeester Nawijn in het feit dat de botswagens te dicht bij een gevel staan. Echter de kermisorganisatie heeft  jarenlang geleden een brandoverslagberekening laten maken door een ingenieur van de brandweer in Hoorn. Deze brandberekening gaf aan dat de botswagens veilig tegen een gevel aan mocht staan.

Er is per 2016 een overleg geweest met de gemeente en de veiligheidsregio. De veiligheidsregio  stelde hierbij voor een brandslang onder de vloer van de autoscooter te plaatsen.

Voordat de zomerkermis van Hippolytushoef van start ging zijn de partijen bij elkaargekomen en daar heeft de veiligheidsregio in samenwerking met de gemeente besloten dat er geen slang geplaatst diende te worden daar het veilig genoeg was.

Per 2017 heeft de burgemeester dhr. J. Nawijn besloten en eenzijdig het contract aangepast, zonder overleg met de organisatie, dat de botsautobaan niet meer op deze locatie mag staan.

Daar er geen andere locatie is voor deze attractie, gezien de grootte van de overige attracties is de kermisorganisatie genoodzaakt om naar de rechter te stappen en een voorlopige voorziening aan te vragen.

De organisatie kan zich absoluut verenigen met het ingenomen standpunt van de burgemeester. Overige exploitanten zijn reeds ingelicht en hebben aangegeven dat wanneer de botswagens niet zal staan, het kloppend hart van de kermis weg is en zo de hoop op een inkomen dermate verkleind is, dat het nut de kermis te betreden er niet meer zal zijn.

Met andere woorden; geen kermis in Hippolytushoef.

advertentie