Een ontbijtje tussen de koeien (video)

advertentie

Foto: LTO Noord Hollands Kroon

KREILEROORD – Deze week is het de week van het nationale schoolontbijt in Nederland, veel kinderen van de basisschool eten dan samen op school een ontbijt of doen dit met de burgemeester op het gemeentehuis! De kinderen van het Creilerwoud hadden deze morgen het schoolontbijt in de stal van de familie Alkemade tussen de koeien.

Voor een half miljoen kinderen verzorgt het Nationaal Schoolontbijt deze week een gezond ontbijt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en met de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt kunnen verbeteren. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van hun leerlingen.

Het Nationaal Schoolontbijt draagt dit jaar het thema ‘Een feestje voor iedereen!’, omdat het al jaren een feest voor de héle school is en er voor ieder wat wils op tafel staat. En omdat de Stichting Kinderpostzegels dit jaar het goede doel is. Kinderpostzegels helpt kwetsbare kinderen met steun aan allerlei projecten. Één van die projecten is het organiseren van inclusieve klassenfeestjes.

Mediapartner NH Nieuws was vanmorgen aanwezig en Jurgen van den Boss maakte een reportage interview, deze bekijkt u onderstaand terug of via NH Nieuws.nl

advertentie