Dynamisch Vocaal kwartet in Hippolytushoef

advertentie

Web-banner-BBHK-728x90px

Zondag 29 januari om 15.30 uur is er weer een kaarslichtconcert in de mooie, sfeervolle Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

Deze zondag komt het dynamische kwartet Quatre Bouches, bestaande uit:

Bauwien van der Meer – sopraan, Petra Ehrismann – alt Gerben Houba – tenor en Michel Poels – bariton

Met het a capella programma FusionKitchen trakteert Quatre Bouches u op lekkernijen uit de hele wereld.                                                                                       Als aperitief wordt  ‘Gamelan” opgediend, geïnspireerd op de Indonesische traditie van het gamelanorkest. Het hoofdgerecht bestaat uit de “Six Chansons” van Hindemith. Of hebt u liever een Argentijnse steak? Dan serveren zij een smaakvolle tango van Astor Piazzolla.  De “Beredsamkeit” van Joseph Haydn is broodnodig om het rode vlees te compenseren geheel volgens de Franse paradox. En wilt u koffie na of thee, Java Jive is er voor u! Alles uit het hoofd gezongen, humoristisch geënsceneerd, en gelardeerd met teksten over en rondom eten van schrijvers als Willem Brakman en Georg Orwell.

Het ensemble was met zijn kamermuziektheater te horen in diverse Nederlandse concertzalen en op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, de Rotterdamse Operadagen en het Festival Kamerklanken in ’s Hertogenbosch. Ook speelden zij met veel succes in het Concertgebouw in Amsterdam, in de Spiegelzaal van het Amstelhotel en op andere bijzondere  podia. In het najaar van 2015 vierde het kwartet zijn 10-jarig jubileum met het programma FusionKitchen. Dit programma wordt 29 januari ook gepresenteerd.

De vier zangers van Quatre Bouches zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Het kwartet focust op een mooie aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e en 20e eeuw een hoofdaccent heeft. Zij brengen o.a. werken van Paul Hindemith, Astor Piazzolla, Benjamin Britten, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ben Oakland en nog veel meer componisten. Zij brengen ook nog een voorproefje van nieuw repertoire!

Kaarten voor deze bijzondere, dynamische middag zijn in de kerk verkrijgbaar voor € 13,=. Ook kunt u reserveren via internet (ticketscript kosten €1.50 ) op: www.dekroonconcerten.nl of per e-mail: info@dekroonconcerten.nl . Of per telefoon: Jim Vink 0227 59 52 04 of bij Gerda Visser 0227 59 25 09.

advertentie