Dubieuze strafschop kantelpunt in wedstrijd Succes – DWOW

advertentie

HIPPOLYTUSHOEF- De ene week is de andere niet. Waar Wieringerwaard een week geleden nog als kanonnenvoer diende en met een 12-0 huiswaarts werd gestuurd, daar ging het tegen DWOW opnieuw mis.

De 0-2 overwinning van de Wieringermeerders was over 90 minuten terecht al kreeg het bij een 0-1 stand wel een strafschop cadeau van de warrig fluitende scheidsrechter. Uiteindelijk was deze scheidsrechterlijke dwaling het kantelpunt in de wedstrijd.

Het voert te ver om de nederlaag op het conto te schrijven van de Amsterdamse leidsman Kraanen maar dat hij niet altijd juiste beslissingen nam en telkens veel te ver van de spelsituaties afstond, was een overduidelijk gegeven. Het moet gezegd worden dat hij zijn dubieuze beslissingen eerlijk verdeelde over beide teams.

Alleen zijn, op zijn zachtst gezegd makkelijk gegeven, strafschop woog uiteindelijk het zwaarst. Na afloop mochten spelers en trainingsstaf zich daar dan ook zeker over beklagen. Los van de arbitrale beslissing mag het elftal ook de schuld bij zichzelf zoeken. Want na een vroeg verkregen achterstand leek de ware vechtersmentaliteit in sommige fases van de wedstrijd te ontbreken om weer langszij DWOW te komen.

Voor degene die het geloof hadden dat de wedstrijd tegen Wieringerwaard de wederopstanding van Succes betekende kwam bedrogen uit. De tegenstand van de rode lantarendrager was namelijk te verwaarlozen. Bovendien is DWOW van een ander kaliber waar de thuisclub het altijd lastig tegen heeft. De gasten kwamen ook nog eens met veel vertrouwen naar Hippo toe omdat zij doordeweeks stuntte, door het drie klasse hoger spelende Volendam 2 uit het bekertoernooi te knikkeren.

Goede grasmat
Op een zeer goed onderhouden grasmat, trokken de gasten ook direct het initiatief naar zich toe. Nadat Lars de Vries eerst een waarschuwingsschot had gelost was het binnen de 10 minuten raak. Een indraaiende vrije trap van Ayco Kluvers zeilde om de, niet geheel vrijuit gaande, Martijn Lont heen. Zonder verder door iemand te worden aangeraakt verdween de bal in het doel. Kort daarop herstelde dezelfde Lont zijn weifelende optreden bij de goal, door tweemaal knap te reageren op inzetten van Ayco Kluvers en de razendsnelle Daniel Butoyi.

Succes moest dus al vroeg in de achtervolging en na een zwak begin groeide het elftal van Wouter Rood langzaam in de wedstrijd. Succes begon de druk op te voeren en verdediger Bjorn Vogelzang bezweek zowat onder deze druk door een voorzet van Stef de Koning bijna achter zijn eigen keeper te koppen. Kort daarop kreeg Kevin de Bruin een levensgrote kans voor open doel. Waar hij vorige week liefst zesmaal doel trof, wist hij zich nu geen raad met deze dot van een kans en produceerde hij een slap rollertje dat naast ging. Ook Jop van den Esschert (stijlvol hakje) en Stef de Koning (vrije trap op de lat) waren dicht bij de gelijkmaker maar voor de rust kwam die er niet. DWOW had ook nog eens het geluk dat Niels Sijm slechts geel kreeg voor een schandalige overtreding op Jeroen Metselaar. Maar ook hier weer stond de leidsman er veel te ver vanaf om het goed te kunnen beoordelen.

Waar de gasten in deze fase van de wedstrijd het nodige geluk niet ontbrak daar kreeg Succes een andere domper te verwerken door het uitvallen van de geblesseerde Ted Jorna, die werd vervangen door Jaap Wigbout.

Na de thee had Succes aanvankelijk weer een veldoverwicht maar echt doordrukken was er niet bij. De vele onderbrekingen en kleine overtredingen haalde het tempo meerder malen uit de wedstrijd. Daarnaast leek de echte wil om er vol voor te gaan te ontbreken. Slechts één maal was de thuisclub echt gevaarlijk middels een kopbal van Toine Bugel, die ternauwernood van de doellijn werd gehaald. Aan de andere kant haalde de Succesverdediging opgelucht adem toen een stijlvolle omhaal van Joren Kluvers rakelings over de lat scheerde.

Hoofdrol
Hierna deed scheidsrechter Kraanen pas echt van zich spreken door achtereenvolgens Maikel Hoekstra niet te bestraffen voor een forse overtreding, twee Successers te trakteren op geel na te veel gemekker en -als klap op de vuurpijl- een wel zeer dubieuze strafschop te geven aan de gasten. Naast de leidsman was Kevin de Bruin de andere hoofdrolspeler bij dit voorval. Nadat de aanvaller, door onoplettendheid buitenspel had opgeheven, probeerde hij zijn fout te herstellen met een correcte sliding op de doorgebroken Kelvin Zomerdijk. In extremis tikte hij de bal voor de voeten van de DWOW speler weg. Een correcte tackle waar Kraanen als één van de weinige aanwezige een strafschop in zag. Ondanks alle protesten belandde de bal op de stip. Remy Kluvers voltrok het vonnis vanaf elf meter.

Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg, kwam Succes deze klap niet meer te boven. Wonne van Bekkum kwam nog voor de geblesseerd geraakte Jeroen Metselaar maar de thuisclub kon geen enkel moment nog aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Met wat meer precisie was DWOW zelfs nog meer uitgelopen maar de kansen waren aan de voorwaartse van DWOW niet besteed. Diep in blessuretijd leek Bart de Kleine nog voor een ere treffer te zorgen maar de goed keepende Tom de Visser gunde de thuisclub zelfs dat niet.

advertentie