Drukte van jewelste op Flora-en Visserijdagen (VIDEO)

advertentie

DEN OEVER – Het was maandag behoorlijk druk op de haven van Den Oever. De organisatie had het weer prima voor elkaar en ook het weer werkte lekker mee. Er waren op deze dag tal van activiteiten zoals roeien, opening Historische Hoek, markt, de afvaart met de Wieringer vloot en er werden weer honderden kilo’s vis en garnalen gratis uitgedeeld.

In de Vissershaven was de officiële opening van de Historische Hoek. Op deze vaste plaats liggen voortaan enkele oude Wieringer vissersschepen die door vrijwilligers helemaal zijn opgeknapt. Je kunt donateur worden van deze vereniging en er is de mogelijkheid om mee te varen. Kijk op www.wr60.nl

In de afslag stonden weer enkele kramen en in de koelcel was de alom bekende vistafel weer uitgestald. Niet alleen voor volwassenen mooi om te zien, maar ook kinderen staan er versteld van dat er zoveel soorten vis zijn.

Op de haven stond natuurlijk weer de vertrouwde tent van Edwin Wittink die ook dit jaar weer voor een groot feest had gezorgd.

Om klokslag 12.00 uur klonk de scheepstoeter en ging de afvaart van start. De kotters zaten weer overvol en de stemming aan boord was zeer uitbundig.

Uitslagen roeiwedstrijden

Heren:
1e Corfa/ ten Brinke 1.29
2e Jorna’s 1.30
3e Bert Commandeur 1.34

Dames
1e Bonkte Hongd 1.44
2e Jorna’s 1.47
3e Kasteleen 1.55

Noordkop Nieuws video verslag & reportages

advertentie