Drukkerij Burghout drukt al 50 jaar (VIDEO)

advertentie

Foto: Noordkop Nieuws

HIPPOLYTUSHOEF – Ooit begonnen in een aanbouw in een woning aan de Elft, daarna verhuist naar tweemaal op het Kerkplein en nu alweer jaren aan het Rozenlaantje in het voormalig gebouw van Rijkswaterstaat.

Op 1 november 1968 gingen Maartje en Dick Burghout naar de KvK (Kamer van Koophandel) om zich in te laten schrijven om een drukkerij te gaan beginnen. Het bedrijf bestaat nu dus 50 jaar. Sinds 10 jaar heeft hun dochter Hayke het bedrijf overgenomen en zijn Maartje en Dick met welverdiend pensioen.

“ Onze eerste opdracht was het drukken van ‘samenspel’ een verenigingsblad uitgegeven door gymvereniging Wieringen, judoclub Asahi San, handbal Tonegido en voetvalvereniging Succes”, aldus Dick Burghout. Later is dit de Beltpraet geworden.

Het aanbod van drukwerk werd steeds meer en het was tijd om te gaan verhuizen naar een grotere locatie en dit is uiteindelijk het Rozenlaantje geworden.

De grootste opdrachtgevers zijn bedrijven en de middenstand. Maar ook bijvoorbeeld een Koetelkrant en het jaarlijkse magazine van de Flora- en Visserijdagen behoren tot de klantenkring. Particulieren kunnen ook bij Burghout terecht voor geboorte of rouwkaarten. Een veelzijdig bedrijf dus.

Hayke: “ In al die jaren is er heel veel veranderd in het drukwerk. Vooral de digitale tijd is aangebroken en zoals het vroeger ging met het zetten van de letters is helemaal voorbij. Alles is computergestuurd. Het drukwerk blijft een interessant en veelzijdig beroep en voorlopig blijf ik dit wel doen. Ja het is een mooi vak”.

Foto: v.l.n.r. Dick, Hayke en Maartje

advertentie