Drie gewonden bij aanrijding op Kerkplein

advertentie

Foto: Richard Boersen

HIPPOLYTUSHOEF – De vrijwilligers van het brandweerkorps uit Hippolytushoef moesten maandagavond uitrukken voor een aanrijding op het Kerkplein in Hippolytushoef. Hierbij waren twee auto’s en een fietser betrokken.

Gelukkig betrok het een oefening en was het hele gebeuren in scene gezet. Maar vergis je niet, alles wordt zeer serieus genomen. Een fietser was tussen twee auto’s terecht gekomen en op de weg en in de auto lagen totaal drie (Lotus) slachtoffers.

Het hele gebeuren trok veel bekijks en men kon zien hoe vakkundig alles werd opgelost. Deze oefeningen doet men vaak om op deze manier op zoveel mogelijk voorbereid te zijn. Alle brandweerteams doen deze oefeningen want het is niet meer zoals vroeger dat het alleen maar het blussen van een brand betreft.

De huidige brandweerman/vrouw moet veel meer weten en kunnen. Vooral bij aanrijdingen wordt veel gevraagd van de vrijwilligers.

Als jij meer wilt weten over de brandweer of dat je het team van Hippolytushoef wilt komen versterken, neem dan contact op met postcommandant Richard Boersen of iemand van het team. Ook andere korpsen in Hollands Kroon zoeken nog vrijwilligers. Je kunt ook contact opnemen met de gemeente en deze kunnen je verder helpen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Herman Loer.

advertentie