Drempel Westerland wordt aangepakt

advertentie

WESTERLAND – Enkele dagen geleden is er op de Koningsweg in Westerland een drempel aangelegd ten behoeven van de verkeersveiligheid. Deze drempel deed vele mensen in woede ontsteken omdat volgens hen de snelheid van het verkeer door de geringe hoogte totaal niet is verlaagd.

Op facebook wordt gesuggereerd dat de gemeente totaal niet meedenkt en zomaar ergens een drempel aanlegt. De redactie van NoordkopNieuws heeft contact gezocht met de gemeente over de vraag hoe het nu allemaal zit.

De drempel is daar aangelegd om het verkeer af te remmen of om bestuurders te wijzen op de 30-km zone. Verder is in gezamenlijk overleg besloten om het plateau aan te brengen.

Volgens woordvoerder Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon is de situatie ter plaatse bekeken en is geconstateerd dat de vormgeving van de drempel niet juist is. De drempel is inderdaad te laag, dus men gaat de hellingshoeken aanpassen. Wanneer dat wordt gedaan is afhankelijk van wanneer de aannemer tijd heeft en ook moet men afstemmen met de provincie voor wat betreft de weg omleiding.

Verder zegt de gemeente dat zij voortdurend in overleg zijn en blijven met de bewonersgroep Victor Veilig om de situatie te bekijken en te beoordelen.

advertentie