Dorpsraad Lutjewinkel boos: “Enquête over permanent wonen op vakantieparken moet over”

advertentie

DorpsLUTJEWINKEL – De dorpsraad van Lutjewinkel is boos op de gemeente Hollands Kroon. De gemeente heeft een enquête uitgeschreven waarin ze de mening peilen van inwoners over permanente bewoning van vakantieparken, maar belanghebbenden hebben niet of nauwelijks kunnen reageren. De dorpsraad wil dat de gemeente de enquête over doet.

Bruno Cassanelli van de dorpsraad Lutjewinkel woont pal naast een camping. Hij vertelt dat er soms parkeeroverlast is van campers en dat er verspreid over de gemeente huisjes illegaal permanent bewoond worden op vakantieparken. “Meestal mensen die gescheiden zijn, en er komt nog wel eens een dronken ex verhaal halen.”

Afgelopen jaar heeft de gemeente bijeenkomsten gehouden over het gevoelige thema. De vragenlijst is het laatste onderdeel om de mening van de inwoners te peilen voordat de gemeente nieuw beleid maakt. Cassanelli: “Ik heb op 9 januari een brief over de enquête gekregen die op 3 januari is gedateerd. Mijn overburen hebben helemaal geen brief gekregen. We hadden tot 13 januari de tijd om te reageren.”

Handhaven
De dorpsraad is niet helemaal tegen permanente bewoning op parken, als het maar goed geregeld is. Daar heeft Cassanelli geen vertrouwen in. “Sinds het afschaffen van veel regels in de algemene plaatselijke verordening, handhaaft de gemeente op bijna niets meer. Dus als we parkeeroverlast hebben, waar kunnen we dan terecht?”

De dorpsraad Lutjewinkel heeft een officiële klacht ingediend bij de gemeente, omdat niet iedereen op de hoogte was van de online-enquête. De gemeente laat in een reactie weten dat een deel van de brieven inderdaad te laat is bezorgd. Daarom krijgen inwoners van Hollands Kroon nu tot en met 22 januari de tijd om de vragenlijst in te vullen.

‘Lastige’ gasten
De dorpsraad dringt erop aan dat iedereen in Hollands Kroon de enquête invult. “Veel huisjes zijn verouderd. Het wordt moeilijker om lastige ‘gasten’ aan te pakken en als huisjes leeg blijven staan hoop ik niet dat de parkeigenaar er een stel Polen in zet om het rendabel te maken.”

Eind februari hoopt het gemeentebestuur van Hollands Kroon met een voorstel te komen over permanente bewoning van vakantieparken en campings in de gemeente.

Audiofragment van NH Nieuws

 

advertentie