Doortrekkers en wintergasten te zien

advertentie

Op 28 oktober neemt de gids van Landschap Noord-Holland u mee naar Balgzand bij Den Helder. Daar is de najaarstrek in volle gang en dat is voor vogelliefhebbers altijd weer een beleving.

Hier kunt u de drukte van de trektijd beleven. Vooral als de vloed op komt verlaten de vogels het wad om op de schorren of achter de dijk uit te rusten. Dan zijn er soms spectaculaire groepen te zien. Van soorten als kanoet- en bonte strandloper vliegen er vaak duizenden rond.  Ook vogels die minder talrijk zijn zoals sneeuwgors en frater maken deze excursie tot een belevenis.

Voor en na de excursie is informatiepunt ’t Kuitje geopend. Daar kunt u een diashow bekijken over alles wat er leeft en groeit op het Balgzand. En uiteraard is er koffie en thee!

Tip van de boswachter: als u een verrekijker hebt, neem hem mee, u ziet dan zoveel meer!

Tijd: 11.00 tot circa 13.00 uur.
Vertrekpunt: Informatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS  Den Helder. Opmerking: in overleg met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst naar het Kooyhoekschor, waar de meeste vogels zitten. De wandeling of fietstocht heen en terug is bijna 5 kilometer.

Kosten: € 7,-, Beschermers € 4,-. Kinderen tot 12 jaar € 3,-, van Beschermers € 2,-. U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen kan ook.

Foto: Kanoeten van Gerard Bos

advertentie