Donkere wolken boven Hollands Kroon?

advertentie

HOLLANDS KROON – De meest transparante gemeente, de gemeente die in alles voorop wil lopen en dus zeer vooruitstrevend is. Wat is er met deze gemeente aan de hand.

Het spreekwoord ‘de kogel is door de kerk’ is hier misschien wel van toepassing. Een gemeente die veel wil maar voortdurend door de eigen bevolking wordt neergesabeld. Je kunt als gemeente weinig goeds doen. Dat weet elke gemeente onderhand wel. Net als met voetbal, de beste stuurlui staan aan wal.

Of wilde men in Hollands Kroon een beetje teveel en vooral te snel? Als je vooruitstrevend wil zijn moet je flink investeren. En dat deed men. Niet alleen in technologie, maar ook in huisvesting. En ja, dat kost geld. En bij verbouwingen weet je het wel, het lijkt altijd wel duurder te worden. Ook nu weer en dan kan het koppen gaan kosten.

Het is niet alleen het gebeuren rondom de verbouwingskosten, maar ook andere dingen spelen een rol bij deze vooruitstrevende gemeente.

Het begon allemaal met de herindeling van de vier gemeente Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer tot Hollands Kroon. Hoop gedoe en gemopper. Maar goed dat gebeurt bij elke gemeentelijke herindeling.

Dan de nieuwe burgemeester Jaap Nawijn. Hij kwam van Heemskerk en was daar al in opspraak vanwege zijn declaraties. Ook in Hollands Kroon ging het niet allemaal van een leien dakje. Vooral niet toen tijdens een raadsvergadering zijn microfoon nog aanstond en hij een belediging maakte en twee inwoners zure gekken noemde.

Nawijn gaf te kennen nog een nieuwe periode als burgemeester wel te zien zitten. Enkele weken later trok hij dit weer in. Waarom zo snel omgedraaid?

Dan het gemeentelijke personeel. Die lopen zomaar weg of worden ontslagen. Nu dan beide wethouders die vonden dat zij moesten opstappen. Misschien had men ze beter deze paar maanden tot de verkiezingen nog kunnen laten zitten. De hele valse voorlichting kwam niet van de wethouders maar van anderen. Zij zijn dan wel politiek verantwoordelijk maar nu staan zij op wachtgeld.

De bezuinigingen die door de gemeente worden doorgevoerd hebben ook betrekking op allerlei andere zaken zoals het onderhoud, zwembaden en zorg.

Aan de andere kant blijkt er dan weer genoeg geld te zijn voor een flinke verbouwing en allerlei apparatuur voor het personeel zoals een Ipad. Misschien is dit wel nodig, maar de bevolking begrijpt het niet meer.

De vraag rijst dan, is de gemeente Hollands Kroon wel zo transparant als men zegt of gebeuren zulke dingen ook in andere gemeente? Reacties zijn welkom.

Naam bij redactie bekend.

advertentie